Nieuws Mechelen Eneco krijgt 18/20

Eneco krijgt 18/20

Eneco krijgt 18/20

Eneco heeft van Greenpeace 18/20 gekregen in de jaarlijkse beoordeling van energieleveranciers. Dat is een pluim voor de Mechelse leverancier van groene stroom. “Een voorbeeld om te volgen”, staat in het rapport van de internationale milieuorganisatie Greenpeace. Eneco wordt door hen beschouwd als een voorloper van de energierevolutie in Europa. Het bedrijf investeert uitsluitend in hernieuwbare energie en laat in de lijst van 21 energieleveranciers in België alle andere grote spelers ver achter zich.

De meest recente rangschikking van Greenpeace rond groene stroom is gebaseerd op leverings- en productiegegevens uit 2015. Iedere energieleverancier in het klassement krijgt een score op 20. Die is gebaseerd op de scores voor investeringen (50%), eigen productiecapaciteit en/of aankopen van elektriciteit (35%) en de geleverde brandstofmix (15%).

Eneco heeft duidelijk gekozen voor uitsluitend hernieuwbare energie via investeringen in zon- en windenergie. Greenpeace beoordeelt dat positief. De milieuorganisatie is heel streng voor energieproducenten die zich beroepen op fossiele brandstoffen met schadelijke gevolgen voor het milieu.

Verspreid over 15 parken telt Eneco ondertussen al 85 actieve windmolens. Meer dan 165.000 zonnepanelen leveren energie onder het Eneco-label. Eneco probeert om zo veel mogelijk in België te produceren. Ondertussen levert het bedrijf aan al zijn particuliere en zelfstandige klanten 100% Belgische groene stroom af en wil dankzij het voortdurend investeren in wind- en zonnestroom elke nieuwe klant van groene energie voorzien.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.