EnecoTour

Eneco trekt zich opnieuw terug uit sportsponsoring

U heeft het ongetwijfeld al gemerkt: de wielrenners strijden niet om de zege in de Eneco Tour, maar wel in de Binck Bank Tour. Een jaar later is de Nederlandse energieleverancier Eneco, met Belgische hoofdzetel in Mechelen, ook niet langer sponsor van Oud-Heverlee Leuven. Die beslissing is genomen in overleg met het nieuwe bestuur van de Leuvense voetbalclub.

Oud-Heverlee Leuven en Eneco vonden elkaar nog maar net in het seizoen 2015/2016, maar aan die samenwerking komt nu al een einde. Beide partijen hadden de wil om zowel de club als de infrastructuur te verduurzamen. Zo begeleidde Eneco de voetbalclub in haar plannen voor een klimaatneutraal stadion met zonnepanelen op het dak, een thuisbatterij in de lounge en laadpalen op het parkeerterrein. “Samen met het bestuur hebben we die eerste stap tot de verduurzaming gezet. Het is nu aan het nieuwe bestuur om dit voort te zetten”, licht Jurgen Vandervelde, sales- en marketingmanager van Eneco België, toe.

Het vertrek zou wel eens te maken kunnen hebben met de komst van de Thaise investeerdersgroep King Power bij Oud-Heverlee Leuven, maar zelf zegt de energieleverancier dat de beslissing past binnen de nieuwe focus van het bedrijf. “Onze aanpak is duidelijk: wij zetten de verduurzaming in, maar nadien is het aan de partner om dit verder te ontwikkelen”, verduidelijkt Jurgen Vandervelde.

Eneco Tour

Ook in het wielrennen trok Eneco zich eerder al terug als sponsor van de Eneco Tour. De energieleverancier was gedurende twaalf jaar hoofdsponsor van de etappewedstrijd die door Nederland en België reed. Intussen heeft de wielerkoers al opvolging. Zo ging op 7 augustus de BinckBank Tour van start in Breda. De zevendaagse rittenkoers eindigt op 13 augustus in Geraardsbergen.