elektriciteit (c) Pok Rie pexels-photo-157827

Energy Knights uit Mechelen is nieuwe energieleverancier in Vlaanderen

Vlaanderen is een nieuwe energieleverancier rijker: Energy Knights. Het Mechelse bedrijf dat voorlopig enkel stroom levert aan particulieren is sinds deze week opgenomen in de prijsvergelijkingstest van energieregulator VREG. Energy Knights is een 100 procent digitale leverancier die met een variabel tarief mikt op prijsbewuste klanten, luidt het.

“We zetten in op betaalbaarheid en mikken zeker op de top vijf van goedkoopste spelers”, verklaart CEO Robin Goossens. Klanten kunnen ook via een uniek muntensysteem – die ze vergaren door aankopen bij partnerbedrijven zoals Bol.com, Zalando of Collect & Go – een extra korting op hun eindfactuur bekomen.

Volgens Goossens is het bedoeling om geleidelijk te groeien, de eerste jaren a rato van ongeveer 1.500 klanten per jaar. “We willen geen big bang, maar vooral een gezond bedrijf zijn”, klinkt het. Samen met een vennoot heeft hij met eigen kapitaal de onderneming opgericht.

De keuze voor de energiesector lag voor de hand, want beide vennoten zijn daar al heel hun loopbaan in actief, zegt hij, te beginnen bij Nuon België. Doordat het gaat om eigen kapitaal, is het bedrijf 100 procent Belgisch, “in tegenstelling tot veel van onze concurrenten”.

Energy Knights produceert niet zelf energie, maar koopt die op de groothandelsmarkt aan via een tradingexpert. Op termijn kan er eventueel wel geïnvesteerd worden in eigen productie, of uitgebreid worden naar de kmo-markt of naar Wallonië, aldus de CEO.