Nieuws Mechelen Entiris en Manus onderhouden Mechels groen

Entiris en Manus onderhouden Mechels groen

Entiris en Manus onderhouden Mechels groen

MECHELEN – De stad Mechelen laat haar openbaar domein de komende drie jaar mee onderhouden door de sociale economieprojecten Manus en Entiris.

“De opdracht omvat een ecologisch park- en groenbeheer, algemene opkuis van bladeren en zwerfvuil en ook afvoer van het afval”, zegt Mechels schepen van Openbare Werken Bart De Nijn. “Belangrijk is dat Manus en Entiris pesticidevrij onkruidbeheer zullen toepassen.”

Het onderhoud van het openbaar domein door arbeiders in het kader van sociale economieprojecten zal gebeuren in het Tivolipark, de Kruidtuin, op veldwegen in Hombeek, Leest, Heffen en Battel, bij haaglinten in Hombeek, in de industriezones Mechelen-Noord, -Zuid en Ragheno, in de Karmelietentuin, het Papenhofpark, de Rik Wouterstuin, het Caputsteenpark, het Pennepoelpark, de binnentuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis, de tuinen van het Sociaal Huis en aan de fiets-o-strade (vanaf Nekkerspoel tot de grens met Sint-Katelijne-Waver). Ook het onderhoud van het straatmeubilair, speeltoestellen en  verkeersborden zit in de opdracht vervat.

Werkgelegenheid

“Stad Mechelen zet voluit in op het ondersteunen van sociale tewerkstelling”, aldus schepen van Sociale Tewerkstelling Katleen Den Roover. “Dit zorgt voor een belangrijke maatschappelijke functie met meerwaarde. Zo bieden we werkgelegenheid aan mensen die het moeilijk hebben om in de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te gaan en trachten we hen drempelverlagend daar naartoe te leiden. Het verhoogt hun zelfvertrouwen en arbeidscapaciteiten. ”

De overeenkomst met sociale economieprojecten wordt gesloten voor een periode van drie jaar. De uitgave van de stad voor deze opdracht is geraamd op 1.197.900 euro.

Entiris heeft onder meer vestigingen in Mechelen, Heist-op-den-Berg en Bornem. Het is een maatwerkbedrijf met 1800 werknemers dat actief is in diverse sectoren: niet alleen groenzorg maar ook verpakking, cleanroom & stofarme ruimte, industrie, handwerk, houtbewerking, home-decoratie, voeding, pharma en werk ter plaatse bij de klant.

Manus is een doorstroombedrijf dat zijn werknemers klaarstoomt voor een job in de reguliere economie. Het is actief in groenzorg, renovatie en schoonmaak. Manus heeft diverse vestigingen verspreid over Vlaanderen en Brussel, waaronder één in Mechelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.