EnTyre Mechelen is beste provinciale Vlajo mini-onderneming

[caption id="attachment_11723" align="alignleft" width="300"]Foto Vlajo vzw. Foto Vlajo vzw.[/caption]

EnTyre, de Mini-onderneming van vier ondernemende leerlingen van Ursulinen Mechelen, was de beste van vijf Vlajo Mini-ondernemingen uit de provincie Antwerpen die streden om een plaats in de Vlaamse finale van Beste Vlajo Mini-onderneming 2016. De jonge verkoopstalenten overtuigden de jury met hun mode-accessoires uit gerecycleerde fietsbanden.

De jury lichtte haar beslissing toe om EnTyre de titel toe te kennen: Het creatieve en unieke gegeven van hun product, de sterke naam en baseline, hun vlot-aangename presentatie en het spontane en zelfzekere in het beantwoorden van de juryvragen, waren doorslaggevende criteria waarop de jury zich heeft gebaseerd om EnTyre te bekronen”. De jury vond tenslotte dat EnTyre zich sterk moest beraden of zij hun bedrijfje niet verder zouden zetten na het einde van het schooljaar.

"Er is altijd nood aan jonge mensen die initiatief durven nemen. EnTyre wordt met deze prijs beloond voor het harde werk dat zij reeds in hun mini-onderneming hebben gestoken. Zowel de provincie Antwerpen als Vlajo geven met deze titel van beste provinciale mini-onderneming het signaal dat de goesting om te ondernemen alle kansen moet krijgen", aldus gedeputeerde Ludwig Caluwé.

EnTyre zal de provincie Antwerpen vertegenwoordigen tijdens de Vlaamse finale op 27 april in Brussel. Zij nemen het dan op tegen de andere vier provinciale laureaten.