Nieuws Mechelen Eutraco opent eerste energie- en CO2 neutraal logistiek center in België

Eutraco opent eerste energie- en CO2 neutraal logistiek center in België

Eutraco opent eerste energie- en CO2 neutraal logistiek center in België

WILLEBROEK – Projectontwikkelaar MG Real Estate en logistiek bedrijf Eutraco sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van het eerste energie- en CO2 neutraal logistiek center in België. Donderdagnamiddag werd de site officieel ingehuldigd in het bijzijn van burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

De nieuwe werkplek van Eutraco in MG Park De Hulst voldoet aan de allerhoogste eisen en maakt deze logistieke site een hoogstandje in duurzaam bouwen.Het is geen toeval dat deze locatie werd gekozen. Het nieuwe logistiek centrum ligt aan het kanaal Brussel – Willebroek en vlakbij de A12. Hierdoor kan het bedrijf perfect inspelen op de modal shift. Door het gebruik van de binnenvaart zijn er minder vrachtwagens op de weg.

Het was MG Real Estate dat het gebouw voor Eutraco ontwikkelde. “We hebben voor Eutraco het allereerste logistieke energie- en CO2 neutrale gebouw in België ontwikkeld. Zonnepanelen, warmtepompen, slimme LED verlichting en een houten structuur in combinatie met multimodale transportmogelijkheden maken het tot het toonbeeld van een modern distributiecentrum”, legt Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate, uit.

Met dit nieuwe gebouw is MG Park De Hulst, het CO2-neutrale bedrijvenpark van 600.000m2 langs het Kanaal van Willebroek, meteen ook het meest duurzame in België. Spelers als Toyota Material Handling, Vanden Borre, Decathlon en nu dus ook Eutraco maken gebruik van doorgedreven beheer van energie, afval en water in combinatie met groenzones.

Eutraco groeide als klein familiebedrijf uit tot een gedreven en dynamische logistieke speler. Vandaag is het nationaal en internationaal toonaangevend voor een breed scala aan logistieke oplossingen. Volgens CEO Serge Gregoir is de nieuwe logistieke hall ondanks alle duurzame technieken niet duurder voor de klant. “Het is een misvatting dat duurzaam ondernemen, duurder ondernemen is”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.