Everlam bouwt hoofdzetel in Mechelen

everlamHet kunststoffenbedrijf Everlam, momenteel gevestigd aan de Schaliënhoevedreef in Mechelen, investeert in een nieuw kantoorgebouw in de Mechelse Blokhuisstraat. In de nieuwbouw worden het internationale hoofdkantoor en een innovatiecentrum ondergebracht. Gisteren nog raakte bekend dat ook de Japanse farmareus Nipro investeert in een nieuw Europees hoofdkantoor in Mechelen.

Everlam maakt hoogwaardige polymere kunststoffilmen die gebruikt worden voor de aanmaak van gelaagd veiligheidsglas. Het bedrijf kent een gestage groei en breidt verder uit op de internationale markt.

Voor de lokale economie van Mechelen is deze investering van Everlam van groot belang. Vorig jaar groeide het bedrijf nog van 16 naar 25 werknemers. Het nieuwe kantoor is dan ook gebouwd op de groei. Op termijn voorziet het bedrijf in een verdere uitbreiding van het aantal jobs tot maximum 50 arbeidsplaatsen. "Op twee dagen tijd hebben we de komst van ruim 100 nieuwe jobs kunnen aankondigen voor Mechelen", zegt burgemeester Bart Somers.

Opvallend is dat het opnieuw gaat om de inplanting van een internationaal hoofdkantoor. "Dat is al lang geen geïsoleerd fenomeen meer", zegt schepen van Economie Katleen Den Roover. "Steeds meer bedrijven opereren internationaal vanuit Mechelen. Everlam kiest voor een interne verhuis met uitbreiding. Dat straalt vertrouwen uit in de toekomstmogelijkheden van Mechelen. De ligging, maar ook stadsvernieuwingsprojecten als de stationsomgeving, rechtstreeks in functie van een toekomstgerichte multimodale bereikbaarheid, zorgen voor een ondernemingsvriendelijk klimaat."

Het bedrijf zelf onderstreept ook het belang van gekwalificeerd personeel. Marc Goyvaerts, Managing Director van Everlam: "Mechelen biedt ons wat we nodig hebben om de groei van ons bedrijf te ondersteunen. Een centrale locatie in Europa, vlot bereikbaar en met de internationale luchthaven van Brussel in de onmiddellijke nabijheid. Daarnaast beschikt de stad over getalenteerde, hoog opgeleide en meertalige werkkrachten die nodig zijn om onze huidige en toekomstige groei te ondersteunen."

Het nieuwe hoofdkantoor van Everlam is een realisatie van het Mechelse architectenbureau Tecro en Krea en projectontwikkelaar Resolve (Real estate solutions Verelst) dat ook heel actief is in Mechelen. "Tecro en Krea is een van onze belangrijkste partners in architectuur en tekent hier opnieuw voor een hoogkwalitatief project dat de uitstraling van het kantoorgebeuren op onze industrieparken up to date houdt. Met roots in Mechelen is ook Resolve een ontwikkelaar met tal van referenties in Mechelen", zegt Bart Somers.

Het schepencollege verleent vrijdag de stedenbouwkundige vergunning voor de nieuwe gebouwen. Het project bestaat uit een bedrijfsruimte met labo en kantoren (2522 m²) voor Everlam en ook nog uit vijf extra bedrijfsunits (1715 m²). De nieuwbouwwerken starten onmiddellijk na het bouwverlof. De KMO-units worden afgewerkt tegen eind 2016. Het gebouw van Everlam moet klaar zijn tegen midden 2017.