Ex-bassist The Pebbles Mill Gielen (80) stopt na vijftig jaar met zijn muziekwinkel

NIEL - Aan alle mooie liedjes komt een einde. Dat geldt ook voor Mill Gielen, bassist van de voormalige Belgische popgroep The Pebbles die midden jaren zestig en zeventig furore maakte. Na vijftig jaar een handel in muziekinstrumenten en geluidsapparatuur te hebben gerund - de laatste vijf jaar in Niel - heeft hij op zijn tachtigste besloten ermee op te houden.

Eén welbepaald nummer van The Pebbles, ‘Seven horses in the sky’, doet bij velen wellicht nog een belletje rinkelen. Door velen wordt het nummer uit 1968 nog altijd beschouwd als de beste Belgische popsong ooit. Ook internationaal boekte de band enkele succesjes. In 1967 mochten The Pebbles optreden in het voorprogramma van Jimi Hendrix in de Olympia in Parijs. In 1974 hield de groep op te bestaan.

Maar ook na The Pebbles bleef Mill bijzonder bedrijvig in de muziekwereld. Zo runt hij samen met een vennoot in de Wirixstraat in Niel nog altijd opnamestudio Rockstar Recordings. “In 1972 ben ik aan de A12 in Wilrijk ook begonnen met een winkel in muziekinstrumenten en opname- en geluidsapparatuur, Mills Music Center”, vertelt de flukse tachtiger. “Op een bepaald moment had ik veertien verkopers in dienst. Tal van (Vlaamse) artiesten vonden vlot de weg naar hier. Maar door de steeds toenemende, moordende concurrentie vanuit het buitenland moest ik dit helaas stopzetten.”

De muzikant in hart en nieren zette niettemin moedig door en herbegon op z’n eentje met Millsaudio, gespecialiseerd in opnameapparatuur en een eigen hersteldienst. De winkel verhuisde later naar de De Bruynlaan in Wilrijk om uiteindelijk een vijftal jaar geleden in Niel terecht te komen. Op zijn tachtigste heeft hij besloten dat het goed is geweest.

“Momenteel ben ik nog in bespreking met een geïnteresseerde overnemer, maar als dat niet lukt organiseer ik een uitverkoop van de stock. Tegen het eind van dit jaar wil ik er definitief mee kappen om los van alle verplichtingen en beslommeringen nog wat te kunnen genieten van mijn pensioen.”

“Ik blik terug op een goedgevulde en mooie carrière. Tal van Vlaamse vedetten waren hier klant. Zij kenden mij vanuit mijn periode bij The Pebbles. De jongere generatie artiesten is - behalve zij die de studio kennen - moeilijker te bereiken. Die jonge, beginnende muzikanten kennen mij niet.”