Candice Pauwels en haar moeder Francine Van Baelen Candice Pauwels en haar moeder Francine Van Baelen. Foto: kma.

Ex-uitbaatster Restaurant Tables Francine (68) opent samen met dochter delicatessezaak

EMBLEM, LIER - Francine Van Baelen mag dan al 68 zijn, thuis met de duimen zitten draaien is niet aan haar besteed. Integendeel, samen met haar dochter Candice Pauwels (48) begint ze nog aan een nieuw concept om duimen en vingers af te likken met Tables Delicatessen en Traiteur op de Liersesteenweg in Emblem (Ranst).

Francine en haar man hadden met Restaurant Tables jarenlang een gereputeerd restaurant met vooral de Franse keuken op de Mechelsesteenweg in Lier. Vlak voor de corona-uitbraak stopten ze met de zaak. Nu kriebelt het bij Francine toch om opnieuw iets te beginnen. Samen met Candice die ook in het restaurant meewerkte start ze nu Tables Delicatessen in het vroeger frituur De Ring op de Liersesteenweg 170 in Emblem.

Make-over

Moeder en dochter gaven het pand een hele make-over, met twee grote nieuwe koeltogen, leuke geschilderde accenten tegen de muur die nog verwijzen naar Tables en marmerimitatie wat voor een chiquer cachet zorgt. Alles is vernieuwd, tot de waterleiding toe. Je voelt je helemaal niet meer in een frituur maar in een delicatessenwinkel.

 

Tables Delicatessen en Traiteur
Foto: kma

Opnieuw in de horeca

“Ik wou graag opnieuw iets in de horeca doen, maar zonder de late avonden zoals vroeger”, vertelt Francine. “We kozen voor traiteur met ook belegde broodjes, tapas, bereide traiteursgerechten om af te halen, kaasschotels, wijnen en een aanbod vers brood van bakkerij Dockx in Lier. Omdat Candice voedselintoleranties heeft en we dus met het probleem vertrouwd zijn, zullen we een groot aanbod speciale broden hebben.”

Moeder en dochter merkten al dat er ’s morgens altijd lange files staan op de Liersesteenweg. “We beschikken over een grote parking zowel vooraan als naast de zaak. Pendelaars die nog een broodje moeten kopen, studenten die een belegd broodje willen, tweeverdieners die de hele dag hard gewerkt hebben en een verse maaltijd zoeken om op te warmen, kunnen zo gemakkelijk stoppen. Er zal dagelijks een aanbod zelfbereide vis- en vleesgerechten zijn. Op vraag van de fitness hiernaast bieden we ook gezonde snacks aan.”