Nieuws Mechelen Exclusief genieten bij Dusk Till Dawn op Open Monumentendag

Exclusief genieten bij Dusk Till Dawn op Open Monumentendag

Exclusief genieten bij Dusk Till Dawn op Open Monumentendag

DuskOp Open Monumentendag 11 september kunnen liefhebbers van de mooie dingen des levens die op voorhand hebben gereserveerd de Mechelse B&B Dusk Till Dawn in de Onze-Lieve-Vrouwstraat bezoeken en er een exclusief jazzconcert bijwonen.

Dit evenement wordt georganiseerd door ergfoedorganisatie Herita. Wie op voorhand inschrijft (en betaalt), wordt ontvangen met koffie en koffiekoeken op de Mechelse Korenmarkt. De rondleiding begint bij de voormalige brouwerij Lamot waar tot de jaren tachtig het Lamotbier geproduceerd werd.

ontbijtVervolgens wordt de B&B Dusk Till Dawn bezocht, de voormalige woning van brouwer Charles Lamot. In deze herenwoning uit 1870 wordt historische charme gecombineerd met eigentijds design. Achter de klassieke voorgevel schittert nog steeds de grandeur van weleer, met onder meer de marmeren inkomhal en de art nouveau muurschilderingen.

Na de rondleiding in deze 19de-eeuwse herenwoning, nu een bed & breakfast, kunnen de deelnemers genieten van een jazz concert door het quintet Les Bandits De Belleville. De voormiddag eindigt met een receptie in de sfeervolle stadstuin.

“Wij werden gecontacteerd door Herita, de nationale organisator van Open Monumentendag”, zegt Diederik Beele van B & B Dusk Till Dawn. “We zijn een project als Open Monumentendag erg genegen. Historisch erfgoed is erg belangrijk voor onze stad, en we willen er het levende bewijs van zijn dat leven en werken perfect georganiseerd kan worden binnen het kader van een waardevol historisch pand. Wij zien het historische aspect zelfs als een commerciële aantrekkingspool voor onze zaak.”

“Aangezien ik tevens één van de bezielers ben van Jazz at home en van Culinaire wandelingen Mechelen hebben we een programma in elkaar gebokst met culinaire verwennerij, een vleugje jazz en een historische toelichting.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.