Nieuws Mechelen Exclusive@voka: de foto’s

Exclusive@voka: de foto’s

Exclusive@voka: de foto’s

In het Grand Kavee van het AFAS-stadion van KV Mechelen namen woensdagavond meer dan 250 ondernemers uit de Mechelse regio deel aan Exclusive@Voka, het netwerk- en inspiratie-event van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Het thema van de avond was verandering, innovatie en disruptie, ingegeven door onder meer de geopolitieke verschuivingen, de technologische veranderingen die ook in het bedrijfsleven voelbaar zijn en de recente directeurswissel bij Voka-KvK Mechelen.

Na een welkomstwoord door de nieuwe algemeen directeur Roel Dockx volgde er een panelgesprek gemodereerd door Bart De bruyn met panelgasten Kristof Calvo (federaal fractieleider Groen), Mark Willems (CEO & oprichter van Tsjing), Niko Demeester (secretaris-generaal van Voka) en Bart Van Looy (hoogleraar faculteit economie en bedrijfswetenschappen Universiteit KU Leuven & Academic Dean Flanders Business School Antwerpen). Daarna was het tijd voor een keynote speech van Yves Van Ingelgem, doctor-ingenieur in de scheikunde en oprichter van de VUB spin-off Zensor, waarvoor hij in 2015 door MIT Technology Review werd bekroond tot Belgische Innovator of the Year. Aan de hand van big data die werden bekomen met sensoren, monitort Zensor voor gerenommeerde klanten in binnen- en buitenland de toestand van staal- en betonstructuren. Voor die aanpak kreeg het vorig najaar van de Europese Commissie de award Rising Blue Star 2016.

Tijdens het event werd ook een prijs uitgereikt voor het beste bedrijfsproject van de KU Leuven faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Antwerpen. Die prijs ging naar Elias Evers en Laurens Marynissen voor hun onderzoek naar de economische leefbaarheid van de Antwerpse taximarkt in samenwerking met Stad Antwerpen.

Ook onze fotograaf Joren De Weerdt was aanwezig en zette de aanwezigen op de foto. Kijk snel wie u allemaal herkent op de foto’s hieronder.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.