Nieuws Mechelen Fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne zet korte keten en lokale handelaars in de kijker

Fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne zet korte keten en lokale handelaars in de kijker

Fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne zet korte keten en lokale handelaars in de kijker

SINT-KATELIJNE-WAVER – Op zondag 9 oktober vindt aan het poortgebouw van het Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver een nieuwe editie van fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne plaats. Je kan er terecht voor een heel uiteenlopend aanbod aan lokale en artisanale producten en animatie.

“Bij het horen van ‘fair trade’ denk je misschien meteen aan eerlijke handel met producenten uit het zuiden”, klinkt het bij het Katelijnse gemeentebestuur, dat (H)eerlijk Katelijne organiseert in samenwerking met de standhouders. “Maar de term omvat net zo goed de aandacht voor onze korte keten en lokale handel. Als trotse FairTradeGemeente zetten we onze lokale handelaars dan ook graag in de kijker tijdens deze gezellige markt.”

Je vindt op de fairtrademarkt onder meer bloemen en planten, geitenkaas en hoeve-ijs en brei- en haakwerk. Maar je kan er ook terecht voor zaden, limoncello en zelfs biologische waterfilters. Je komt er ook alles te weten over de fietsroutes rond Mechelen en de Oxfam Caravan is eveneens aanwezig. Naast de kraampjes kan je ook genieten van een streepje muziek, en voor de kinderen is er animatie zoals een springkasteel. “Kortom, het is de perfecte formule voor een geslaagde zondagnamiddag”, aldus de gemeente.

Fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne vindt plaats op zondag 9 oktober van 13u tot 17u. Je vindt de kraampjes op het plein voor het poortgebouw van het Domein Roosendael. 

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.