Financial Times looft Mechelen opnieuw

MECHELEN - Net als twee jaar geleden scoort Mechelen hoog in een ranking van zakenblad fDi Magazine, een bijlage van de Britse zakenkrant Financial Times. Mechelen wordt genoemd als stad van de toekomst in vier categorieën.

fDi Magazine, een bijlage van Financial Times gespecialiseerd in zakelijk en financieel nieuws, brengt om de twee jaar een top uit van Europese steden die interessant kunnen zijn voor investeerders. Er wordt daarbij rekening gehouden met onder meer economisch toekomstpotentieel, inzet van slimme technologie, ondernemingsklimaat en levenskwaliteit.

Mechelen behaalt vier keer een topnotering. In de categorie connectivity eindigt Mechelen op 1. In de categorie Micro European Cities of the future 2018/2019 (steden met minder dan 100.000 inwoners) wordt de Dijlestad zesde en meteen eerste stad van het Europese vasteland. Voor economisch potentieel behaalt Mechelen een tiende plaats en in de categorie fdi strategy de vijfde plaats.

Opsteker

Uiteraard zijn ze in Mechelen blij met dit resultaat, want het economisch belang van deze rankings is niet te onderschatten.

“Dit is zonder meer indrukwekkend. Het is een erkenning voor het gevoerde beleid van de voorbije jaren. Maar bovenal is het toch een economische opsteker. Het betekent dat onze stad nog nadrukkelijker op de internationale radar staat te knipperen als ideale toekomstlocatie voor nationale en internationale investeerders. Evident houdt dat op termijn voor Mechelen een socio-economische return in”, zeggen burgemeester Bart Somers en schepen van Economie Katleen De Roover.