Nieuws Mechelen Fitnesscentra fietsen en lopen voor heropening

Fitnesscentra fietsen en lopen voor heropening

Fitnesscentra fietsen en lopen voor heropening

DUFFEL – PUURS – HEIST-OP-DEN-BERG – LIER – MECHELEN – BONHEIDEN – Meer dan 1000 Belgische fitnessclubs zijn al maandenlang gesloten. De fitness-sector wil zo snel mogelijk weer heropenen en daarom organiseerden ze zondag een ludieke actie waarbij honderden clubs de fietsen of de loopband buiten zetten en 10.000 kilometer bij elkaar liepen.  

Elke dag dat fitnesscentra gesloten blijven, kost dit mensenlevens volgens de sector. Sport en fitness zijn zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Honderden fitnessclubs over heel België fietsten of liepen op zondag 21 februari 2021 10.000 km bij elkaar. De actie werd coronaproof georganiseerd op locatie bij alle deelnemende centra.

Elk jaar sterven bijna 60.000 Belgen aan hart- en vaatziekten of kanker. Meer dan de helft daarvan zijn gerelateerd aan een ongezonde leefstijl. Fitness is belangrijk als preventief middel en redt zo naar schatting 10.000 mensenlevens per jaar. Door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen konden ongeveer 1.000.000 Belgen niet naar de sportclub of fitness en daardoor liepen ze beweegachterstand op.

Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie wou de fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Belgen terug gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid.

In onze regio deden 11 fitnesscentra mee met de actie. Fitfaktor uit Duffel, GO-FIT, Movepassion, Studio Flowmotion en The Cross uit Puurs, Heistse Gym, NRG Heist en Sportoase De Lo uit Heist-op-den-Berg, NRG-Fitness uit Mechelen en ReShape Premium uit Bonheiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.