flixbus

Flixbus haalt grootste techinvesteerder ter wereld aan boord

Flixbus, uitbater van het grootste busnetwerk van Europa, heeft een nieuwe investeringsronde aangekondigd. Met Silver Lake heeft het jonge bedrijf daarvoor de grootste tech-investeerder ter wereld binnengehaald. Ook investeerders die al eerder op de kar sprongen zoals General Atlantic, Holtzbrinck Ventures en Daimler zijn betrokken geweest bij de nieuwe investeringsronde.

In november maakte FlixBus nog bekend dat het nauwer gaat samenwerken met busproducent Van Hool uit Koningshooikt en buspartner Staf Cars uit Lommel. Bij Staf Cars, waar onlangs twee nieuwe Van Hool dubbeldekkers in gebruik zijn genomen, werden hierdoor ruim 40 nieuwe werkplekken gecreëerd.

Met de nieuwe investeringen zet Flixbus in op slimme mobiliteit, met o.a. transparante real-time informatie en verbeterde wifi voor klanten en extra individuele trainingen voor chauffeurs.

Jochen Engert, FlixBus-oprichter en Managing Director: “We hebben in de afgelopen jaren een sterk en innovatief mobiliteitsaanbod gecreëerd en daarmee de manier van reizen voor miljoenen mensen in Europa veranderd. Met Silver Lake hebben we de wereldwijd leidende tech-investeerder en zijn expertise over innovatieve technologieën voor FlixBus gewonnen.” André Schwämmlein, FlixBus-oprichter en Managing Director: “In 2017 zullen we nóg meer investeren in data gestuurde ontwikkeling van kwaliteit, netwerk en service. Hiervan profiteren naast onze klanten ook de partners van FlixBus.”

De gratis wifi in de FlixBussen wordt in 2017 stabieler. De afgelopen maanden heeft FlixBus de bussen geschikt gemaakt voor het 4G netwerk. De uitrol van de nieuwe wifi-boxen in heel Europa is bijna afgerond.

Dit jaar zullen tevens meer en meer kleine en middelgrote steden aan Europa’s grootste busnetwerk worden aangesloten.