Nieuws Mechelen Fluvius zet Dijlepad in het licht

Fluvius zet Dijlepad in het licht

Fluvius zet Dijlepad in het licht

MECHELEN – Het Dijlepad tussen de Vijfhoek en de Haverwerf in hartje Mechelen kreeg dinsdagavond nieuwe sfeerverlichting. De oude grondspots werden vervangen door nieuwe duurzame ledlampen in de zijleuning.

De nieuwe spots werpen een breed, zacht licht over het Dijlepad en verbeteren de zichtbaarheid voor wandelaars. Het pad over de Binnendijle is 620 meter lang. De vroegere balustrade langs de kant van het water werd vervangen door een nieuwe, met om de tien meter een module met drie ledlampen, die het volledige pad belichten. Om deze ledlampen te kunnen plaatsen werd er meer dan 1,5 km kabel aangebracht op het ponton. De modules hebben aangepaste spiegels, om zowel het wandelpad als de afstapzones te belichten en overal een optimale belichting te krijgen.

“Doordat het ponton niet helemaal recht loopt en hier en daar bewegende delen bevat, vroeg dit alles heel wat maatwerk. Uiteindelijk zijn we blij dit mooie project samen met de stad Mechelen tot een goed einde gebracht te hebben”, aldus Koen Wouters, regiomanager Fluvius Mechelen.

“De nieuwe lichtopstelling werpt een breed, zacht licht over het Dijlepad en zorgt voor een aangenamere sfeer die past in het kader van onze historische binnenstad. Een avondwandeling langs het water in Mechelen wordt dus nog romantischer”, pikt Patrick Princen, schepen van openbare werken, in. “De zichtbaarheid is erop verbeterd en uiteraard betekent de omschakeling naar ledverlichting ook een besparing op onze energiefactuur.”

Een groot voordeel is dat de lampen kunnen gedimd worden op momenten dat het minder druk is, bijvoorbeeld tussen middernacht en ’s morgens vroeg. Momenteel is het dimmingsprogramma actief vanaf 22 uur, maar dat kan makkelijk bijgesteld worden indien nodig. Door ze slechts op halve kracht te laten branden of zelfs volledig te doven, kan de stad heel wat energie besparen.

Het totale kostenplaatje voor de vervanging van de leuning, inclusief alle aansluitingen en het kabelwerk bedroeg voor Fluvius € 65.000.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.