Promiss-Sint-Niklaas-Gevel-759×500

FNG brengt Promiss naar Waasland

MECHELEN/SINT-NIKLAAS – De beursgenoteerde modegroep FNG, met hoofdzetel in Mechelen, lanceert het Nederlandse merk Promiss in België. De eerste vestiging van Promiss is geopend in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas.

“Promiss zet hiermee een nieuwe stap in de expansie van het merk”, aldus ceo Dieter Penninckx. Eerder dit jaar ging Promiss al digitaal naar het buitenland door zijn kleding aan te bieden via de Duitse webwinkel van Amazon, maar dit is de eerste fysieke winkel buiten Nederland.

Promiss zag het aantal transacties naar België via de Nederlandse webshop stijgen en besliste daarom toch een fysieke winkel te openen. “In onze winkel in Maastricht krijgen we geregeld Vlaamse vrouwen over de vloer. Dat bevestigt dat de Promiss collectie goed aansluit bij het kleedgedrag in België.” Het merk heeft trouwens ook zijn kledingmaten uitgebreid: voortaan vind je er kleding vanaf maat 34 tot en met 50.

40+

Promiss zegt te mikken op de zelfbewuste vrouw met een modern-klassieke levensstijl en richt zich voornamelijk op vrouwen van veertig jaar en ouder. FNG werd in 2016 eigenaar van het merk via de overname van de Nederlandse groep R&S Retail, die ook de keten Miss Etam in portefeuille had.

FNG heeft na een reeks overnames meer dan 3.000 werknemers in dienst en boekte vorig jaar een omzet van ongeveer 482 miljoen euro.

Of er nog winkels van Promiss bijkomen in België, is voorlopig niet bekend