FNG

FNG-groep sluit deuren van 50 Nederlandse Steps en Promiss winkels

MECHELEN - De Mechelse modegroep FNG, bekend van o.a. Brantano, sluit in Nederland 50 Steps- en Promiss-kledingwinkels. "De Nederlanders winkelen steeds meer online. In België is dit soort grote winkelsluitingen niet aan de orde", zegt ceo Dieter Penninckx.

FNG sluit zijn 12 Promiss-winkels in Nederland. De keten heeft binnenkort alleen nog maar een webwinkel. Zusterketen Steps sluit 38 winkels.

126 tijdelijke werknemers verliezen hun job. Ook de jobs van 108 vaste werknemers zijn in gevaar, maar FNG hoopt de helft van hen elders in het bedrijf een job te geven.

"E-commerce is in Nederland nog belangrijker dan in België. Steps en Promiss boeken de helft van hun omzet online", zegt Dieter Penninckx. Hij verwacht dat die tendens zich voortzet en de getroffen winkels weldra verlieslatend zullen zijn.

Penninckx is er nog steeds van overtuigd dat webwinkels en fysieke winkels elkaar versterken. "Maar niet wat Steps en Promiss betreft. De winkels die we sluiten, liggen op weinig aantrekkelijke locaties. Bovendien hebben we nog veel andere winkels in Nederland. Wie binnenkort online winkelt bij Steps en Promiss, kan pakjes ophalen en terugbrengen via de winkels van zusterketen Miss Etam."

De werknemers van de andere FNG-ketens, ook die in België, hoeven zich volgens Penninckx geen zorgen te maken. "Daar komen geen grote winkelsluitingen. Bij onze andere ketens is de combinatie tussen fysieke winkels en e-commerce nog steeds succesvol."