FNG

FNG klopt aan bij PMV

FNG heeft de ambitie om de nieuwe formule van Brantano versneld uit te rollen, maar daar is geld voor nodig. De Mechelse modegroep heeft daarvoor gesprekken gevoerd met de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV). Dat investeringsfonds zou nu 15 miljoen euro willen pompen in FNG en zo een belang van 5 procent verwerven.

FNG lanceerde vorig jaar, na de overname van Brantano, een nieuw winkelconcept in een 8-tal winkels. Naast een ruim schoenenassortiment wordt daar nu ook bijpassende kleding aangeboden. Het nieuwe winkelconcept bleek een schot in de roos te zijn, want dit jaar werden er al meer dan 50 bijkomende winkels vernieuwd. “Ongeveer 60 procent van het Brantano-winkelpark is nu ingericht volgens het nieuwe concept”, zegt ceo van FNG Dieter Penninckx. De kapitaalsintensieve operatie heeft geloond, want het zorgde voor een omzetstijging van meer dan 20 procent. “De komende maanden willen we deze uitrol versnellen zodat snel alle winkels het vernieuwde Brantano-imago uitstralen.”

Voorwaarden

De deal tussen FNG en PMV is pas echt rond wanneer de Mechelse modegroep op de beurs van Amsterdam zijn fixingmarktnotering omruilt voor een continu notering van de eerste markt. Dat zou dit jaar nog moeten gebeuren.

Dat FNG alsmaar meer voor de uitbouw van een mode-imperium gaat, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Zo nam FNG in het voorjaar nog Suitcase en Concept Fashion over, nadat het eerder al Brantano en Miss-Etam overnam. Door een groot bedrijf te creëren, hoopt FNG kosten te besparen en op die manier meer winst te maken. Maar die creatie van schaalgrootte heeft natuurlijk zijn prijs. “We zullen dankzij het geld van PMV onze schuldenlast kunnen verlagen en verder groeien”, zegt Dieter Penninckx nog. Die schuldenlast bedroeg in 2016 178 miljoen euro.