FNG

FNG rondt overname Henkelman Groep af

MECHELEN - FNG heeft de overname afgerond van de Henkelman Groep. De sterk groeiende modegroep met hoofdzetel in Mechelen versnelt daarmee haar strategisch belangrijk aankoopplatform.

Eind september 2018 maakte FNG reeds de overname van de Henkelman Groep bekend, maar de onderhandelingen zijn nu pas afgerond. De Henkelman Groep is een Nederlands bedrijf actief in ontwikkeling en productie van schoenen en behaalt een jaarlijks omzetcijfer van ongeveer 45 miljoen.

Door de overname kan FNG versneld haar strategisch aankoopplatform voor kleding versterken met jarenlang opgebouwde schoenenkennis, klinkt het in een kort bericht op de website. Voor FNG lag de focus lange tijd vooral bij kleding. Sinds drie jaar rekent het ook schoenenketen Brantano tot zijn portfolio.

Dieter Penninckx, ceo van FNG: “Verticale integratie is het beheren van de hele keten van ontwerp over productie tot verkoop en is een van de pijlers van FNG. Door de overname kan dit nu ook voor schoenen."

FNG is een beursgenoteerde modegroep die kleding en schoenen verdeelt via eigen conceptstores in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland. Sinds mei 2015 is FNG actief vanuit de Bautersemstraat in Mechelen.