FNG

FNG zet overnamekoers verder

Na de overname van Claudia Sträter in 2013, Miss Etam en Brantano vorig jaar en onlinespeler Suitcase enkele weken geleden, valt nu ook Concept Fashion in de handen van de Mechelse modegroep FNG. “De overname van Concept Fashion past in onze strategie om versneld in te zetten op merken voor heren en dames op locaties buiten de stadscentra”, licht Dieter Penninckx, ceo van FNG, toe.

FNG focust al jaren op dames- en kinderkleding, maar wil ook meer op herenmode inzetten. Met de overname van Suitcase is die aanwezigheid in het herensegment reeds online vergroot. Concept Fashion is met vijftien fysieke multimerkenwinkels vooral aanwezig in Oost- en West-Vlaanderen. De keten beschikt naast een uitgebreid aanbod voor dames ook over een ruim assortiment van merkkleding voor heren. Het zou een omzet van 16 miljoen euro draaien met een bedrijfswinstmarge van 10 procent. Ceo Dieter Penninckx verwacht belangrijke synergieën tussen Suitcase en Concept Fashion. De merken van Concept Fashion zullen ook in de webwinkel van Suitcase worden aangeboden.

FNG is een sterk groeiende beursgenoteerde modegroep die kleding en schoenen voor zowel dames, kinderen als heren ontwerpt en verdeelt via eigen conceptstores. Dat gebeurt op verschillende locaties in België en Nederland, maar ook via een netwerk van multi-merkenwinkels in binnen- en buitenland. De Mechelse kledinggroep werd in 2003 opgericht door Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke. FNG heeft meer dan 3.000 medewerkers, die samen een omzet van ongeveer 500 miljoen euro realiseren.