voka prijs ondernemen 2020-foto joren de weerdt voka prijs ondernemen 2020-foto joren de weerdt

Fotoreportage: BelOrta wint Prijs Ondernemen 2020 van VOKA

SINT-KATELIJNE-WAVER – Donderdagavond werd BelOrta, de groenten- en fruitveiling uit Sint-Katelijne-Waver, door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020. De prijs is een erkenning van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Het was al de 34e keer dat Voka-Kamer Mechelen-Kempen de Prijs Ondernemen uitreikte. Honderd ondernemers konden het event live bijwonen vanuit het Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Voor de allereerste keer was het gala ook online – van thuis of op kantoor – te volgen.

De hoofdprijs – de Prijs Ondernemen 2020 – ging naar groeten- en fruitveiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver. Zij kregen de meeste punten van de expertenjury. “Een heel wijze keuze van de jury. Ik sta hier niet alleen. Ik spreek uit naam van onze 400 medewerkers. Maar ook in naam van de 1.050 groenten– en fruittelers. Het zijn allemaal foodheroes. Stuk voor stuk hebben ook zij deze prijs verdiend”, zei Philippe Appeltans, CEO van BelOrta. “We verdelen intussen al meer dan 170 verschillende soorten groenten en fruit in meer dan 75 landen. Dat Voka onze efforts erkent, doet veel deugd.”

Ook Q-Lite, ODTH en PFL vielen in de prijzen. ODTH, met onder andere vestigingen in Mechelen en Willebroek, werd bekroond met de Prijs Duurzaam Ondernemen. ODTH is een specialist in opslag en distributie. Zij hebben van duurzaamheid hun corebusiness gemaakt en de hele organisatie daarvoor ingeschakeld om op die manier te ondernemen.