Nieuws Mechelen FrieslandCampina doet Appelsientje van de hand

FrieslandCampina doet Appelsientje van de hand

FrieslandCampina doet Appelsientje van de hand

Zuivelproducent FrieslandCampina, met een productievestiging in Bornem, heeft Riedel verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Zo stoot het bedrijf de productie van onder meer Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran, af. FrieslandCampina wil zich volledig richten op haar zuivelportfolio. Het is nog onduidelijk of dit ook gevolgen heeft voor de Belgische vestigingen.

Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Met merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran is het bedrijf in het laatste kwart van de vorige eeuw uitgegroeid tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Voor het Amsterdamse Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland en afbakbroodproducent Dutch Bakery, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio.

FrieslandCampina Bornem

Met een jaaromzet van 11 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. Verspreid over 33 landen werken er bijna 22.000 mensen voor FrieslandCampina. In België stelt de groep 1.540 mensen tewerk in zes vestigingen. Naast de commerciële zetel in Destelbergen zijn er vijf productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen, Genk en Bree.

FrieslandCampina Bornem verwerkt jaarlijks 41,3 miljoen liter melk tot een ruim productassortiment: koffiemelk, chocolademelk, sport en refreshment drinks, yoghurtdranken en sappen. Deze kunnen verpakt worden in blik, cups, PET, glas en bulk, en zijn bestemd voor de Europese markt. Enkele bekende merken uit het assortiment zijn Cécémel, Fristi en Nutroma.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.