Nieuws Mechelen Frulego en L’Oulie zijn laureaten van Ondernemingsplanwedstrijd

Frulego en L’Oulie zijn laureaten van Ondernemingsplanwedstrijd

Frulego en L’Oulie zijn laureaten van Ondernemingsplanwedstrijd

Twee starters uit de regio zijn in de prijzen gevallen bij de ondernemingsplanwedstrijd van Bizidee. Frulego uit Bornem werd tweede in de categorie Large en L’Oulie uit Mechelen eindigde tweede in de categorie Small.

“Deze nieuwe lichting beloftevolle starters bewijst nog maar eens hoeveel ondernemerstalent we hebben in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters. “Het is uitermate belangrijk dat we als overheid laten zien dat we ondernemers koesteren en steunen, want zij zorgen voor welvaart en welzijn. De stap zetten naar een eigen onderneming is niet evident, maar het helpt om je idee neer te schrijven in een ondernemingsplan zodat je zicht krijgt op de haalbaarheid van je project.”

Frulego uit Bornem veroverde de tweede plaats in de categorie Large voor starters met een bijzonder grote mogelijkheid tot snelle groei, zowel in het aantal werknemers als vestigingen. Het wint daarmee een startkapitaal van 5.000 euro, 8 uur KPMG-begeleiding ter waarde van 1.000 euro en een jaar gratis Flex Office-Coworking Space in een Officenter ter waarde van 3.000 euro. Bij het prijzenpakket horen ook nog een BAN Vlaanderen Wildcard van 500 euro en een FNAC-bon van 125 euro.

Frulego wil via volautomatische smoothiemachines iedereen de mogelijkheid bieden om gepersonaliseerde, verse en gezonde producten aan te kopen, tegen een aanvaardbare prijs. Rond hardware, software, voedselveiligheid en voedselverwerking werden de nodige experts via partnerships aangetrokken. Na meervoudige markttoetsen waren smaak en prijs alvast positief en de eerste stappen naar een volledige uitrol op de markt worden in de nabije toekomst gezet.

In de categorie Small, voor projecten met eerder lokale ambities, werd L’Oulie uit Mechelen tweede. Hier bestaat het prijzenpakket uit 1.000 euro startkapitaal, 4 uur KPMG-begeleiding twv 500 euro, 1 jaar gratis Flex Office-Coworking Space in een Officenter twv 1.500 euro en een FNAC-bon van125 euro.

L’Oulie van Lieve Tierens biedt vanuit haar dessertenfoodtruck kwalitatieve, smaakvolle nagerechten met echte boter, suiker en eieren, zoals tarte tatin van peer met gorgonzola of profiteroles met warme chocoladesaus. Ze werkt volgens de wensen van de klant en bezorgt zelfs thuis.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.