Flyer

Galerij Artisjok organiseert artistieke route

LIER - Artwalk is een artistieke route langs vijf tentoonstellingen in de Lierse binnenstad, georganiseerd en uitgestippeld door Peter Everaert van Galerij Artisjok. De grootste gemene deler van de vijf exposities is de mens in al zijn gedaantes, maar niet zelden krijgt hij het gezelschap van dieren in een ongewoon voorkomen. 

De tocht begint in het Timmermans-Opsomerhuis en het stadspark, voor de tentoonstelling Homo Sum (Ik ben een mens). Vier vrouwen stellen er hun werk tentoon.

Tanya Atanasova maakt hyperrealistische portretten, Elke Desutter haalt met video’s, fotocollages en installaties onderdelen van het lichaam uit hun context, Ulrike Bolenz geeft portretten en foto’s van menselijke figuren een bijzondere transparantie en Geerke Sticker maakt met elementaire natuurlijke materialen als klei, maar ook planten en zelfs mest elementaire vormen als hoofden en schedels.

Dan gaat de tocht naar Grote Markt 6 voor How did I get here? Hier stelt Walter Dermul zijn werk tentoon. Hij beeldt mensen af in vervreemdende kleuren, houdingen, situaties en omgevingen, waardoor zijn schilderijen existentialistische vragen over de mens, zijn situatie en zijn bestaan doen rijzen.

Het zwaartepunt van de tocht ligt in de Antwerpsestraat, met vooral het gevarieerde, eigenzinnige, ernstige maar soms ook grappige en absurde werk van liefst dertien kunstenaars in de gebouwen van Rerum Novarum aan de Antwerpsestraat 35.

De tocht gaat verder langs de Antwerpsestraat 62, voor The spirit and the flesh. Bart Ramaekers, Frédéric Fontenoy en Paul Zehn exposeren er foto’s van vrouwen in glamoureuze of confronterende ensceneringen.

Voor wie deze zomer in Lier vertoeft, als bewoner of als bezoeker, is deze Artwalk een aanrader. De kunstroute Artwalk, het grote artistieke zomerevenement van Galerij Artisjok, ligt open van vrijdag 9 juli tot en met zondag 22 augustus, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u.