Nieuws Mechelen Gaston opent restaurant in eigen huiskamer

Gaston opent restaurant in eigen huiskamer

Gaston opent restaurant in eigen huiskamer

LIER – Iedereen is voortaan welkom in de huiskamer in de Antwerpsestraat 90 in Lier. Niet om er televisie te kijken, maar wel om mee aan tafel te schuiven. Van vrijdag tot en met zondag toveren Carine Schoovaerts en Marc Mariën een gedeelte van hun woning om tot restaurant.

Zaakvoerders Carine Schoovaerts en Marc Mariën waren de voorbije jaren al actief met Gaston vanop de Grote Markt in Lier. Daarvoor was het duo twaalf jaar lang actief in Heist-op-den-Berg. De passie voor de horecasector is dus aanwezig. “Maar doordat mijn man ontstekingsreuma kreeg, hebben we besloten om het rustiger aan te doen en de zaak op de Grote Markt af te sluiten. Ook de hogere huurprijzen speelden mee in die beslissing”, legt Carine Schoovaerts uit.

Toch werd het gemis om te koken te groot. “We besloten een huiskamerrestaurant op te richten. Een idee dat komt overgewaaid vanuit Nederland. In België zijn er een aantal gelijkaardige zaken, maar dat zijn eerder restaurants die een huiskamersetting creëren. Wij nodigen de mensen echt bij ons thuis uit.” Het probleem van de hoge huurprijzen is zo ook meteen van de baan.

Foodsharing

In het weekend wordt de huiskamer afgescheiden van de open koken, zodat de gasten de nodige rust hebben tijdens het diner. Gaston biedt plaats voor zo’n 14 personen en kan in de zomer ook gebruik maken van een terras. “We werken hier met een foodsharingmenu. Onze gasten krijgen hier telkens drie voorgerechten, twee hoofdgerechten bestaande uit vis en vlees, twee zoete desserts en kaas”, aldus Carine Schoovaerts.

Het eerste weekend was alvast een voltreffer. “Het zorgt echt voor een gezellige sfeer. Zelfs onze klanten begonnen tegen elkaar te praten, alsof het een grote vriendenkring was die samenkwam.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.