Tricolore kaas kroketten

Gastronello heeft prijs met tricolore kaaskroketten

PUURS - Traditioneel heeft restaurantgids Gault&Millau op Tomorrowland de beste foodstanden en restaurantconcepten bekroond. De prijs voor het meest creatieve festivalgerecht was voor de ambachtelijke krokettenfabrikant Gastronello uit Puurs en Kaasaffineurs Van Tricht uit Antwerpen met hun tricolore kaaskroketten.

De inspecteurs van Gault&Millau beoordeelden zowel presentatie als smaak en innovatie. "Kaas serveren op een festival is gedurfd maar Kaasaffineurs Van Tricht en Gastronello deden dit meer dan geslaagd", aldus de inspecteurs. "Met een vleugje chauvinisme in het weekend van onze nationale feestdag werd een tricolore combinatie ontworpen met onze nationale driekleur."

Uitmuntende kazen

Niet alleen de looks en creativiteit van deze snack zaten goed. "Het gerecht was ook een ontdekking van enkele uitmuntende kazen van eigen bodem. Voor het geel werd gekozen voor een milde versie van Greendal kaas met veel finesse. De rode versie kwam uiteraard met een roodschimmelkaas, hier gemaakt van Herve kaas. De typische geur en smaak van deze kaas was zeer mooi aanwezig wat resulteerde in een volle lekkere hap."

"Voor de zwarte kleur werd gewerkt met pas de bleu kaas van Het Hinkelspel in een askorstje. Deze sterk dooraderde kaas werd verwerkt in een kroketje waar de intense smaak van de kaas mooi in evenwicht was. De lichte pittigheid combineerde prachtig met een bitterzoete toets, complex en toch verfijnd."