Nieuws Mechelen Geen milieuvergunning voor Bioterra

Geen milieuvergunning voor Bioterra

Geen milieuvergunning voor Bioterra

Minister van Milieu Joke Schauvliege geeft grondverwerkingsbedrijf Bioterra geen milieuvergunning voor een nieuwe vestiging in Ruisbroek. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Het bedrijf was bij Schauvliege in beroep gegaan nadat de provincie Antwerpen de vergunning eerder ook al had geweigerd.

Bioterra is momenteel gevestigd op het Zuidelijk Eiland in Bornem en wou verhuizen naar de kanaalzone in Ruisbroek. Die geplande verhuizing lokte veel protest uit in Ruisbroek, Boom en Niel, waarop de provincie de vergunning weigerde. Bioterra vond dat het wel degelijk recht had op een vergunning en ging daarom in beroep bij de bevoegde minister, maar die heeft nu eveneens een negatief antwoord gegeven.

De Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel is tevreden met de beslissing. “Er bleek al heel snel dat er geen draagvlak was voor de vestiging van Bioterra in Ruisbroek. Wij hebben dan ook een negatief advies gegeven, waarna de provincie hetzelfde deed. Ik denk dat de hele regio opgelucht is om te horen dat minister Schauvliege onze verzuchtingen en die van onze bevolking heeft gevolgd.”

Gedeputeerde voor Leefmilieu Rik Röttger wijst erop dat het probleem ten gronde in de kanaalzone nog niet van de baan is. “In principe is dit een zone voor zware industrie waar bedrijven onder bepaalde omstandigheden wel rechten hebben, maar zo dicht bij woonkernen kan dit eigenlijk niet meer.”

Het is niet duidelijk welke stappen Bioterra nu zal zetten. Het bedrijf kan eventueel op het Zuidelijk Eiland in Bornem blijven. Daar heeft het nog een vergunning voor vijftien jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.