Gelati

Gelati Van Houcke trekt naar de Vlaamse kust

Wim Van Houcke van Gelati Van Houcke uit Bornem kan zich binnenkort misschien Belgisch kampioen in het bereiden van ijs noemen. Hij neemt immers deel aan de Gelato World Tour Benelux Challenge. Deze wedstrijd wordt voor het eerst in België georganiseerd in de nieuwe showroom van de Italiaanse Carpigiani Groep in Zandhoven. Binnenkort trekt Gelati Van Houcke ook naar de Vlaamse kust.

Begin jaren '90 startte Wim Van Houcke met Gelati Van Houcke. In de vestiging in Bornem bereidt hij ijs dat hij verkoopt aan restaurants en ijskarretjes. “Zelf rijd ik ook met een camionette rond om ijs te verkopen in de omgeving van Ruisbroek en Puurs”, zegt Van Houcke. Op het kampioenschap in Zandhoven moet hij minimaal 5 kg ijs draaien, waarvan hij zelf de smaak en garnering bepaalt. De jury beoordeelt nadien de smaakcombinatie, structuur, presentatie en opmaak van het ijs. De winnaar krijgt een uitnodiging om in Italië te strijden voor de Europese titel. “Dat is allemaal geweldig, maar ik zie het ook als promotie van een nieuwe uitdaging”, vertelt Van Houcke.

Op de Facebookpagina van Gelati Van Houcke werden de laatste weken verschillende aanwijzingen gegeven over die uitdaging. “Ik kan met trots vertellen dat wij onze eerste vaste winkel zullen openen. Die bevindt zich op de zeedijk in Westende”, zegt Wim Van Houcke. Zijn vrouw Els Decafmeyer zal de winkel aan de Vlaamse kust uitbaten. De activiteiten in Bornem blijven gewoon doorgaan. “De naam van de nieuwe zaak ga ik nog even voor mezelf houden.” De opening staat rond Pasen gepland.