(h)eerlijk katelijne

Gemeente zoekt standhouders voor (H)eerlijk Katelijne: “Eerlijke en lokale handel in de kijker”

Op zondag 6 oktober vindt aan Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver de vierde editie van fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne plaats. Mensen die een standje willen bemannen, bijvoorbeeld met zelfgekweekte groenten of duurzame streekproducten, kunnen zich nog tot het midden van volgende maand inschrijven.

Met (H)eerlijk Katelijne zet het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver eerlijke handel in de kijker. Niet alleen in het zuiden, maar ook dichter bij huis, in de vorm van de korte keten. De fairtrademarkt kende al drie succesvolle edities en op zondag 6 oktober vindt aan het Domein Roosendael de vierde editie van het evenement plaats. Daarvoor is de gemeente nog op zoek naar geschikte standhouders.

De expertengroep Fair Trade, die de markt organiseert, mikt onder meer op lokale land- en tuinbouwers. Op die manier kunnen zij hun lokaal geteelde producten in de kijker zetten. Maar ook verkopers van duurzame hebbedingetjes en streekproducten zijn welkom met hun kraampje. Standhouders hoeven bovendien geen standgeld te betalen.

“Via (H)eerlijk Katelijne willen we duurzame en eerlijke producten niet alleen in de kijker zetten, maar het is ook een ontmoetingsplek voor iedereen die interesse heeft in eerlijke handel”, aldus het gemeentebestuur. “Lokale handelaars, tuinders, vrijwilligers van de expertengroep en andere organisaties, inwoners en bezoekers kunnen elkaar hier ontmoeten, bezorgdheden delen en nieuwe banden smeden.”

Week van de Fair Trade

Dat de markt begin oktober plaatsvindt, is geen toeval. Dan is het ook de Week van de Fair Trade. “Sint-Katelijne-Waver is een FairTradeGemeente en samen met de trekkersgroep werken we dan ook hard aan een actieplan om die titel waar te maken. (H)eerlijk Katelijne is een van de initiatieven waarmee we de korte keten en de lekkere producten van bij ons in de verf willen zetten”, klinkt het bij het lokale bestuur.

Potentiële standhouders kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente. Dat kan nog tot en met donderdag 15 augustus.

www.sintkatelijnewaver.be/heerlijk-katelijne-2024