Kwalithee Foto: Dirk Vertommen

Gerard moest nieuwe ontbijt- en lunchzaak even sluiten na coronabesmetting en complicaties: “Maar Kwalithee heropent volgende week”

ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - Als alles volgens plan kan verlopen, dan heropent Gerard Lipkens op maandag 13 maart zijn ontbijt- en lunchbar Kwalithee aan Dijk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver). Door een coronabesmetting en ernstige complicaties moest hij zijn zaak kort na de opening van eind januari al voor enkele weken sluiten.

Eind januari opende in het pand van een voormalige kledingwinkel in het dorpshart van Onze-Lieve-Vrouw-Waver de nieuwe ontbijt- en lunchbar Kwalithee. Je kan er onder meer terecht voor koffie en thee, maar ook voor belegde broodjes, koffiekoeken, Limburgse vlaaien en de donuts van Donuttello. Kort na de opening moest zaakvoerder Gerard Lipkens de deuren van zijn gloednieuwe zaak echter noodgedwongen opnieuw sluiten.

“Ik was amper zeventien dagen open toen ik een coronabesmetting opliep”, zegt hij. “Omdat ik de zaak alleen uitbaat, kon ik niet anders dan tijdelijk te sluiten. Niet alleen in het belang van mijn eigen gezondheid, maar zeker ook voor de klanten. Een paar dagen later testte ik weer negatief, maar plots zakte ik in elkaar. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht en daar werden maagbloedingen vastgesteld. Ik ben er een hele tijd moeten blijven en mocht pas afgelopen dinsdag weer naar huis. Al die tijd, ongeveer vier weken, bleef de zaak gesloten.”

Erg zuur

En dat terwijl Kwalithee net goed begon te draaien. “In het begin waren de mensen nieuwsgierig, maar ook nadien bleven de klanten komen”, zegt Gerard, die eerder al de broodjesafdeling in de Spar-supermarkt in Waver uitbaatte. “’s middags was het vaak zelfs zo druk dat ik het alleen nog maar moeilijk gebolwerkt kreeg. Ik overwoog zelfs om iemand in dienst te nemen. Maar toen kwamen die coronabesmetting en de complicaties. Het was erg zuur om zo kort na de opening al opnieuw voor enkele weken te moeten sluiten.”

Er gingen volgens Gerard al snel allerhande verhalen en geruchten rond over de sluiting. “Maar ik kan iedereen geruststellen”, klinkt het. “Ik heb nog enkele dagen rust genomen om opnieuw aan te sterken, maar ben intussen volop bezig met de voorbereidingen van de heropening. Als ik gespaard blijf van onaangename verrassingen, dan opent Kwalithee maandag opnieuw de deuren. Iedereen is opnieuw welkom om te komen ontbijten, te lunchen of gewoon gezellig iets te komen drinken.”