Nieuws Mechelen Gered van de ondergang, maar na tien jaar zoekt Jan overnemer voor zijn café

Gered van de ondergang, maar na tien jaar zoekt Jan overnemer voor zijn café

Jan Dellaert van Zennegat Jan Dellaert. Foto: Leen Van de Sande.

Gered van de ondergang, maar na tien jaar zoekt Jan overnemer voor zijn café

MECHELEN – Zennegat 13, het café en eethuis aan het Zennegat in Mechelen, is op zoek naar een overnemer. Na tien jaar stopt uitbater Jan Dellaert met de zaak. “We hebben dit authentieke café van de ondergang kunnen redden. Ik hoop dat er iemand is die de zaak nu met evenveel passie en liefde wil voortzetten”, zegt hij.

Jan Dellaert (52) nam tien jaar geleden eerder per toeval café Zennegat over. Dat deed hij samen met twee partners, die in de loop der jaren uit de zaak stapten. “Het was eigenlijk nooit mijn ambitie om in de horeca te beginnen”, vertelt hij. “Maar toen ik na een job in de filmwereld in een sabbatperiode zat, hielp ik mee bij de verbouwing van de keuken van het café. Van het een kwam het ander en voor we het goed en wel beseften, waren we de nieuwe zaakvoerders.”

De eerste jaren na die overname waren geen pretje. “Het café stond echt op de rand van de afgrond, maar we hebben het kunnen redden”, zegt Jan, die toen vooral crisismanager was. “Dat was ook onze bedoeling. We wilden dit prachtige authentieke café van de ondergang redden en nadien, wanneer het goed draaide, een overnemer zoeken. Uiteindelijk duurde dat een stuk langer dan verwacht, onder andere door verschillende werkzaamheden in de buurt. Ieder jaar was het iets nieuws. En toen kwam ook nog de coronacrisis. De energiecrisis konden we gelukkig wel goed opvangen met onze zonnepanelen.”

Café financieel gezond

“Maar intussen zijn al die problemen achter de rug, is het café financieel gezond en kan ik het met een gerust gevoel achterlaten”, klinkt het. “Onze oorspronkelijke doelstelling werd behaald en ik zoek nu iemand die het concept van een artistiek café met veel aandacht voor onder andere muziek met dezelfde liefde en passie kan voortzetten. De voorbije jaren ging ik op zoek via gespecialiseerde bureaus, maar dat leverde weinig op. Daarom heb ik nu een papier aan het raam gehangen. Daar kwamen wel veel reacties op. Er staan al een aantal gesprekken met potentiële overnemers gepland.”

Jan Dellaert
Jan Dellaert. Foto: Leen Van de Sande.

Hoewel Jan op voorhand nooit had verwacht dat hij Zennegat 13 tien jaar lang zou uitbaten, heeft hij het altijd graag gedaan. “De horeca is een harde stiel, maar heeft ook heel wat mooie kanten. Het contact met de klanten zal ik zeker missen”, zegt hij. “Maar het is tijd voor iets anders. Wat ik precies ga doen, weet ik nu nog niet. Dankzij het café ken ik veel mensen. Ik ben er zeker van dat ik goed terecht zal komen. Nu wil ik me eerst focussen op het vinden van een goede overnemer. Dat is op dit moment het belangrijkst.”

Wie interesse heeft, kan contact opnemen via e-mail of telefoon.

info@zennegat13.be of 015 42 28 13.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.