bella restaurant Bella Ciao mechelen lange schipstraat 4

Gewezen drummer Adamo opent Italiaans restaurant Bella Ciao in hartje Mechelen

Ooit was Carmelo Bernunzio (65) drummer van zanger Salvatore Adamo, maar intussen leeft hij zich al jaren uit in de Italiaanse gastronomie. Tijdens het Pinksterweekend opende de Italiaanse Belg in hartje Mechelen zijn restaurant Bella Ciao.

“Bella Ciao heeft de ideale melodie om sabayon te kloppen”, zegt Carmelo. Alhoewel de zestiger officieel met pensioen is, begint de gewezen muzikant met zijn gastronomische restaurant aan een nieuw avontuur in de Dijlestad. Hij liet zijn oog vallen op een pand in de Lange Schipstraat waar decennialang het Spaanse restaurant Madrid was gevestigd.

“Per toeval zijn we hier terechtgekomen. De vorige uitbater had net zoals wij een restaurant in Dilbeek en hij was op zoek naar een overnemer. Ik ben een kijkje komen nemen, ik wandelde wat rond in Mechelen en ik was op slag verliefd op deze stad en haar inwoners. Met het uitzicht op de rivier voel ik mij hier precies in Venetië. Het is echt een super stad, multicultureel en gastvrij en dat spreekt ons heel erg aan”, vertelt Carmelo.

Restaurant Bella Ciao is idyllisch gelegen aan de Dijle, in het vroegere pand van restaurant Madrid. — © Joris Herregods

Alhoewel de Italiaanse Belg een verleden in de muziekwereld heeft, is Carmelo Bernunzio intussen twintig jaar een doorwinterde horecaman. Het begon allemaal in onze hoofdstad Brussel, waar hij gedurende negen jaar pizza’s bakte. Van daar ging het richting Londerzeel, om uiteindelijk drie jaar later een gastronomisch restaurant te beginnen in Tervuren. “Na een korte passage in Dilbeek, waar ik van afkomstig ben, zijn we ondertussen nog eens acht jaar verder en is Mechelen onze volgende halte”, zegt Françoise D’Haeseleer (60), de vrouw van Carmelo.

De beste producten
Al hoopt manlief hier zijn rijkgevulde carrière in schoonheid te eindigen. “Maar snel stoppen? Dat zeker nog niet. Hij kan niet stilzitten”, vertelt Françoise. Zo trekt Carmelo vrijwel dagelijks naar Brussel om de beste producten uit te kiezen voor zijn keuken. “Alles is bij ons dagvers en authentiek Italiaans. Kwaliteit is voor mij enorm belangrijk en tegen betaalbare prijzen”, zegt hij.

“Alles is bij ons dagvers en authentiek Italiaans. Kwaliteit is voor mij enorm belangrijk en tegen betaalbare prijzen”

Carmelo Bernunzio, zaakvoerder Bella Ciao

De liefde voor koken, zijn tweede passie naast muziek, kreeg hij van thuis mee. Ook zijn vader baatte verschillende restaurants uit. Toen Carmelo aan de muziekschool studeerde, hielp hij ’s avond mee in de keuken. Zo leerde hij alle typisch Italiaanse gerechten bereiden. Zoals een pasta Alfredo die momenteel nog niet op de kaart staat, maar er zeker op komt. “Vers bereide tagliatelle die we mengen met hoeveboter en Parmezaanse kaas, heerlijk in zijn eenvoud. Binnenkort werken we dat gerecht af in de zaal, want wij willen hier ook een beetje showcooking bieden hé”, vertelt Carmelo.

Koken is de tweede passie van Carmelo Bernunzio — © Joris Herregods

Nog zo’n specialiteit van het huis wordt de Toscaanse pignata. “Dat is een recept met pasta en langoustines in een vissausje. We dekken het geheel af met bladerdeeg en bakken het vervolgens in de oven”, legt de chef-kok uit. Heb je dan nog een plekje over? “Dan moet je zeker zijn sabayon proberen”, zegt Françoise. Het dessert inspireerde het paar voor de naam van het nieuwe restaurant. “Bella Ciao is een fantastisch Italiaans nummer en mijn man klopt er zijn sabayon op”, vertelt Françoise.

Laat open
Zij neemt de bediening voor haar rekening. “We zijn laat open. We zijn dat zo gewoon, al merken klanten op dat we in Mechelen een van de uitzonderingen zijn”, zegt ze.

Bella Ciao in de Lange Schipstraat 4 is elke dag behalve maandag geopend. ’s Middags kan je er terecht van 12 tot 14.30 uur en ’s avonds van 18.00 tot 22.30 uur. Reserveren kan je op het nummer 015.75.88.84.