Nieuws Mechelen Gouden Carolus Whisky Infused terug van weggeweest

Gouden Carolus Whisky Infused terug van weggeweest

Gouden Carolus Whisky Infused terug van weggeweest

Op algemene vraag herlanceert Brouwerij Het Anker uit Mechelen één van haar gelimiteerde bieren. Het gaat om de Whisky Infused die in 2015 verscheen als eerste smaakexpressie van de reeks Gouden Carolus Indulgence, en in 2016 tot World’s Best Spirit Flavoured Beer werd uitgeroepen. “Bijna twee jaar na de lancering krijgt de brouwerij er nog dagelijks vraag naar”, zegt marketing medewerker bij de brouwerij Zjef De Loose. Het bier wordt nu vast opgenomen in het biergamma onder de merknaam Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused.

Het brouwsel is een combinatie van Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw en een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Die laatste is uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel gedistilleerd. De opeenvolgende rijping in klassieke Bourbonvaten, gevolgd door een verdere rijping in vaten van Het Anker, leveren een whisky met een volle, evenwichtige smaak. “De combinatie met het bier resulteert in een krachtige en volmondige drank met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade”, licht Zjef De Loose toe.

De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused was dit weekend in primeur op het Zythos Bier Festival in Leuven te proeven. De flessen zijn nu ook bij de drankenhandel, Delhaize supermarkten en in het bezoekerscentrum aan Brouwerij Het Anker en Stokerij De Molenberg te koop.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.