Nieuws Mechelen Gouden Carolus Whiskypraline van Willebroekse bakker schakelt versnelling hoger

Gouden Carolus Whiskypraline van Willebroekse bakker schakelt versnelling hoger

Foto: Chris Van Wesemael

Gouden Carolus Whiskypraline van Willebroekse bakker schakelt versnelling hoger

WILLEBROEK – MECHELEN – De Gouden Carolus Whiskypraline, de delicatesse van de hand van de Willebroekse bakker-chocolatier Johan Buelens, die aanvankelijk enkel te verkrijgen was bij Bakkerij Buelens, de stokerij in Blaasveld en de winkel van brouwerij Het Anker, zal binnenkort ook in delicatessewinkels, drankenspeciaalzaken en de betere voedingswinkels te vinden zijn.

In 2021 zette Johan de eerste stappen naar een bredere commercialisering door de praline ook via zijn webshop en via bol.com aan te bieden.

Het succes hiervan, alsook de lovende commentaren na enkele proeverijen, deden Johan dromen van meer. Om die droom waar te maken, investeert Johan Buelens in marktonderzoek en verviervoudigt hij zijn dagelijkse productiecapaciteit.

Toonbankdisplay

Nu schakelt de ambitieuze bakker een versnelling hoger. De Gouden Carolus whiskypraline zal binnenkort ook in delicatessewinkels, drankenspeciaalzaken en de betere voedingswinkels te verkrijgen zijn. Om de verkoop in die winkels van bij de aanvang te ondersteunen, werd een handige toonbankdisplay ontwikkeld. In deze stevige display, in de vorm van een whiskyvat, kunnen 12 grote (18 pralines) en 12 kleine (8 pralines) luxeverpakkingen.

De eerste toonbankdisplay werd in de brouwerijwinkel zelf geplaatst in aanwezigheid van Hans Rubens, commercieel directeur van Het Anker en bakker Johan Buelens.

“Onze samenwerking verloopt zeer goed”, aldus Hans Rubens. “Ook wij innoveren, bijvoorbeeld met de nieuwe Blaasveld Broek whisky en we staan volledig achter de bredere verspreiding van de Gouden Carolus Whiskypraline omdat we weten dat ondanks de grotere productiecapaciteit, de praline even kwalitatief en ambachtelijk blijft. Dat moet, want dit product, net als onze Gouden Carolus kaas, brood, paté… zijn een toegevoegde waarde voor het merk Gouden Carolus. De mooie en handige display zal zeker bijdragen tot een bredere verkrijgbaarheid van de praline in België.”

“Wij blijven de praline op dezelfde ambachtelijke wijze maken en wie weet, komen er in de toekomst wel speciale edities, waarom niet met de Gouden Carolus Blaasveld Broek whisky”, aldus Johan Buelens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.