Nieuws Mechelen Gratis groentesnacks in ruil voor fastfood verpakking

Gratis groentesnacks in ruil voor fastfood verpakking

Gratis groentesnacks in ruil voor fastfood verpakking

MECHELEN – Maar liefst 43% van de Vlaamse millennials (18-34 jarigen) gaf in 2020 aan niet dagelijks groenten te eten. Met de groentecampagne Vegetables Are The New Sneakers moedigt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) deze groep aan om meer groenten te eten. Dit jaar pakt VLAM uit met Fast ’n Good, een actie waarbij je gratis jouw lege fastfoodverpakking kan inruilen voor een verse, gevarieerde groentebox. Op 15 juli staat de stand van VLAM tussen 16 en 20 uur op de Botermarkt.

Het doel? Jonge starters bewust maken van het belang van gezonde, lekkere groenten en vooral: hoe ze eenvoudig te bereiden. Wanneer jongeren ’hotel mama’ verlaten en hun eigen potje moeten koken, passen groenten niet altijd in hun drukke agenda. Hoewel deze doelgroep wel beseft dat groenten gezond en smaakvol zijn, is er toch nog vaak de perceptie dat het bereiden van groenten tijdrovend is. Ook het gebrek aan inspiratie en kennis blijkt een grote drempel te zijn.

Om jonge starters deze drempels te laten overwinnen en het imago van groenten een smakelijke reboost te geven, lanceerde VLAM in 2019 ‘Vegetables Are The New Sneakers’. Een campagne boordevol lekkere recepten en slimme groentehacks om hen te inspireren. Dit jaar gaat VLAM nog een stapje verder met de groenteactie: Fast ‘n Good. In ruil voor je fastfoodverpakking krijg je een box vol groenten en receptinspiratie. Het is een opstapje om aan te tonen dat groenten eten geen gedoe hoeft te zijn.

Breng op 15 juli je lege fastfoodverpakking binnen bij het marktkraam op de Botermarkt in Mechelen. In ruil ontvang je een groentebox, vol met alle ingrediënten die je nodig hebt om een heerlijk gevulde paprika te bereiden. Daarnaast ontvang je ook nog een receptenfiche en een link naar de webpagina, met nog meer inspirerende groenterecepten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver zoekt marktkramers

SINT-KATELIJNE-WAVER – Op zondag 10 oktober organiseert de gemeente Sint-Katelijne-Waver (H)eerlijk Katelijne op domein Roosendael. Dat is een markt die… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.