AntwerpBowling-E-karting-1-1030×773

GreenlifePro zorgt voor eerste elektrische karts in Antwerpen

BONHEIDEN - GreenlifePro uit Bonheiden helpt Antwerp Bowling aan een multilevel racingcircuit op groene energie. Dit splinternieuw e-karting circuit, het eerste in Antwerpen, heeft een vloot met 22 e-karts.

Zaakvoerder Filip Meeuws van Antwerp Bowling over de uitbreiding van zijn zaak: “Met het e-kartcircuit kan ik nog meer mensen een plezante tijd bezorgen en komen we ook tegemoet aan bedrijven die een hele dag entertainment zoeken.”

"Dankzij de uitgebreide vloot zijn er altijd voldoende e-karts rijklaar, terwijl de andere opladen. Een e-kart met een volle batterij staat voor een uur raceplezier. Ze maken geen lawaai en ze stoten ook geen rook uit."

Om de batterijen van de elektrische karts op te laden, heeft GreenlifePro uit Bonheiden de PowerUnit geïnstalleerd. "Deze gebruikt biopropaan dat volledig CO2-neutraal is en niet fossiel. De PowerUnit kan ook werken op gewoon aardgas. Hij kan tussen de 30.000 en 70.000 kWh stroom opwekken en wordt dus ingezet voor de elektriciteitsvraag van de elektrisch aangedreven karts en het ganse bedrijfspand", zegt Matthias Logist van GreenlifePro.

Met het water dat de turbines afkoelt, wordt het pand verwarmd, wat resulteert in een zeer duurzaam verhaal.

De PowerUnit is compact en neemt ongeveer één m² in beslag. Hij is geschikt voor grotere bedrijven of verbruikers, zoals kantoren, magazijnen, horeca of wellnesscentra.