Nieuws Mechelen Greenyard Foods boekt recordomzet

Greenyard Foods boekt recordomzet

Greenyard Foods boekt recordomzet

Greenyard Foods uit Sint-Katelijne-Waver heeft de cijfers van het afgelopen boekjaar vrijgegeven. Voor de eerste keer in de historiek van de wereldspeler in productie en distributie van verse en bereide groenten en fruit, werd er een omzet van meer dan 4 miljard euro behaald. De recordomzet komt overeen met een stijging van 7,1%. Die werd voornamelijk via interne groei (5,3%) en overnames (2,7%) gerealiseerd, terwijl de wisselkoersen een negatieve impact van 1% hadden.

De nettowinst van het bedrijf daalde echter aanzienlijk. De 17 miljoen euro nam met maar liefst 95,9% af naar 700.000 euro. Deze forse daling is te wijten aan eenmalige kosten voor een schuldherschikking die Greenyard Foods eind vorig jaar doorvoerde. Het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver moest daarvoor 18 miljoen euro aan oude obligaties afkopen. Deze schuldherschikking zou de komende jaren voor een kostendaling van 15 miljoen euro per jaar moeten zorgen. Zonder de eenmalige kosten zou de nettowinst op 21,9 miljoen euro zijn uitgekomen. Verder nam de schuldenberg van Greenyard Foods af van 382,9 miljoen tot 324,2 miljoen euro.

Ondanks de goede resultaten sloot Greenyard Foods woensdagavond de beurs echter af met een waardedaling. Het bedrijf verloor om en bij de 24 miljoen euro aan beurswaarde en klokte af op 792 miljoen euro. Die daling noemen analisten opvallend. Er wordt verondersteld dat beleggers hun winst van de afgelopen maanden wilden innen. In de toekomst wordt het voor Greenyard Foods dus zaak om meer winst te maken om diezelfde beleggers aan boord te houden.

Greenyard Foods stelt als wereldwijde nummer één in de handel van groenten en fruit meer dan 8.000 werknemers tewerk in 25 landen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.