Nieuws Mechelen Greenyard Foods investeert fors

Greenyard Foods investeert fors

Greenyard Foods investeert fors

Greenyard Foods uit Sint-Katelijne-Waver, wereldspeler in productie en distributie van verse en bereide groenten en fruit, gaat 4,4 miljoen euro investeren in de site in Bree. Daar bevindt zich Greenyard Prepared, de hoofdsite van de afdeling conservengroenten en –fruit van het bedrijf. “Maar die geraakt stilaan volgebouwd, dus het is tijd om uit te breiden”, licht Dominiek Stinckens, directeur van Greenyard Prepared, toe. Er komt een uitbreiding van 7 hectare.

Op de site in Bree produceert en verdeelt het bedrijf met hitte behandelde, oogstverse zomer- en wintergroenten, fruit, champignons, natuurlijke ingrediënten en kant-en-klare producten zoals soepen, sauzen, dips en pastagerechten. In een groot deel van de nieuwe magazijnen zullen champignons in blik worden bewaard. “Er komt een laadkade, een uitbreiding van de productiehal voor aardappelen, groenten en fruit, een vergistingsinstallatie, groentewasserij en bijkomende verpakkingscapaciteit”, aldus Dominiek Stinckens.

Momenteel beslaat het fabrieksterrein 45 hectare. Met een investering van 4,4 miljoen wordt deze met 7 hectare uitgebreid. “Vandaag werken hier 768 mensen op de site. Met deze uitbreiding zullen er nog meer dan 20 jobs bijkomen.” Greenyard Prepared is zo de grootste werkgever uit de streek. Het bedrijf werkt samen met meer dan 300 telers, die hun groenten en fruit leveren in een straal van 100 kilometer rond Bree. Greenyard Foods stelt als wereldwijde nummer één in de handel van groenten en fruit meer dan 8.000 werknemers tewerk in 25 landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.