Greenyard Foods verdubbelt capaciteit in Polen

greenyard foodsGreenyard Foods

, met hoofdzetel in Sint-Katelijne-Waver, verdubbelt met de overname van een fabriek in het Poolse Lipno haar capaciteit. Met de nieuwe vestiging brengt het bedrijf bijna al haar diepvriesactiviteiten in Polen samen op één locatie. “Deze verhoging van de capaciteit laat onze business toe om in de toekomst te groeien. Het is een belangrijke stap in de centralisatie van onze productiefaciliteiten”, aldus CEO Marleen Vaesen.

De nieuwe fabriekssite van zo’n 22.000 m2 is gelegen op het best ontwikkelde landbouwgebied van het land, waardoor het bedrijf meer groenten- en fruitvariëteiten zal kunnen verwerken. Bovendien behelst de uitbreiding van de productievestiging het concept van duurzaamheid, waar Greenyard Foods alsmaar meer voor ijvert. “De fabriek is state-of-the-art en vermindert het water- en energiegebruik aanzienlijk”, klinkt het bij CEO Marleen Vaesen.

De verdubbeling van de capaciteit in Polen vormt een positieve noot voor Greenyard Foods, nadat eerder deze maand bekend werd dat het bedrijf zich volledig terugtrekt uit Veiling Haspengouw. Greenyard Foods stelt als wereldwijde nummer één in de handel van groenten en fruit meer dan 8.000 werknemers tewerk in 25 landen.