De Slagerij Foto: Dirk Vertommen

Grillrestaurant De Slagerij opent de deuren in Mechelen

Het horecapleintje met de populaire Bar Klak op de Mechelse Schoenmarkt floreert. In een van de pandjes heeft woensdag De Slagerij de deuren geopend. De gepensioneerde slager Dirk Verschueren (63) uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) waakt over de kwaliteit van het vlees in het grillrestaurantje. Ook de burgers die hij indertijd op punt zette, staan er opnieuw op de kaart.

Koffie- en cocktailbar Bar Klak van horecaondernemer Ivo Van Itterbeeck is ondertussen al acht jaar een begrip in de Dijlestad. Zijn dochter Renee baat de zaak uit. Marie, zijn andere dochter die tijdelijk in Atlanta in de Verenigde Staten woont, is momenteel in het land om de nieuwkomer mee op te starten: De Slagerij.

Dat concept draaide de voorbije jaren in De Vleeshalle. Het huurcontract liep af en ondertussen verhuisde de zaak naar de Schoenmarkt. “Wij zijn hier een voor een de pandjes aan het opknappen”, zegt vader Ivo. We staan op de eerste verdieping van de nieuwe zaak met een adembenemend zicht op de Sint-Romboutskathedraal, wat instant voor een vakantiegevoel zorgt. “We hebben dertig zitplaatsen, maar dit wordt een gegeerd plekje”, vertelt Ivo.

 

 

De focus in De Slagerij ligt vanzelfsprekend op vlees. “Gemarineerd vlees dat Dirk Verschueren voor ons selecteert. We kiezen voor de beste kwaliteit en hij waakt daarover”, vertelt Marie. De zestiger runde 37 jaar lang een beenhouwerij in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

“Groenten zelf opscheppen aan buffet”

“Dirk is ook de man die destijds onze hamburgers voor Il Cardinale mee op punt heeft gezet”, zegt Marie. Dat concept, nog altijd aanwezig op het Zimmerplein in Lier, keert in de Dijlestad niet meer terug. “Maar het gemis aan onze authentieke Il Cardinale-burgers was duidelijk groot en die zetten we hier opnieuw op de kaart, ook de vegetarische variant”, vertelt Marie.

Klanten kunnen bij De Slagerij een stuk vlees uitkiezen dat voor hen wordt gegrild. Groenten mogen ze zelf opscheppen aan een buffet. “Daar komen dan verse frietjes bij. Met dit concept mikken we op fast moving, waarbij de klant snel wordt bediend en snel iets kan eten. Op die manier kunnen we ook de prijs drukken”, legt Ivo uit. De gemiddelde prijs voor een maaltijd schommelt rond de twintig euro.

 

 

Bovendien kunnen restaurantgangers ook een stuk later eten dan ze doorgaans gewoon zijn in Mechelen. “We zijn elke dag open van 11u tot 23u. Je kan hier altijd terecht als je een hongertje hebt. Ik vond dat zelf een gemis”, zegt Ivo. Klanten van De Slagerij kunnen gebruikmaken van de terrassen van Bar Klak en Mi Manera. In dat Spaanse restaurantje kon je eten wat de pot schafte, maar in augustus bleef het plots gesloten.

“Marisa ging kapot van heimwee”

“Marisa De Sousa, die voor ons in Mi Manera kookte, constateerde dat ze kapot ging van heimwee. Juist voor de zomervakantie is ze teruggekeerd naar Spanje”, vertelt Ivo. Daarom stuurt de horecafamilie het concept van die zaak bij. “Vanaf deze week kan je er opnieuw terecht. We hebben beslist om iedere week met een andere chef te werken. Daarmee willen wij beginnende koks en amateurkoks kansen bieden om te koken voor maximaal zestien mensen, maar de inslag blijft wel mediterraans. We beginnen met vier mensen.”

Mi Manera is alleen open op donderdag, vrijdag en zaterdag.