Oriental Asian Food Bij Oriental Asian Food op de Botermarkt staan klanten voor een gesloten deur. Het faillissement is uitgesproken. Foto: Dirk Vertommen

Grootste Aziatische supermarkt in Mechelse binnenstad gaat failliet

Oriental Asian Food, de Aziatische supermarkt op de Botermarkt in Mechelen, heeft de deuren gesloten. De ondernemingsrechtbank heeft de zaak failliet verklaard.

De Aziatische supermarkt in het vroegere pand van Mega World en Blokker ging drie jaar geleden open. Na Lotus Asian supermarket in de Geitestraat was het toen de tweede in korte tijd die de deuren opende. In de zomer van 2023 kwam Malinaxe, een zaak waar je in beveiligde kooien met bijlen kan werpen, al in de plaats van Lotus. Sinds 18 juni stonden klanten ook voor een gesloten deur bij Oriental Asian Food, de grootste Aziatische supermarkt in het centrum.

In de weken voor de sluiting viel het klanten al op dat er nog bijzonder weinig in de rekken stond. De Mechelse afdeling van de ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft eind juni het faillissement geopend van de besloten vennootschap.

LEES OOK. Het doek valt voor 14 Mechelse firma’s

Jaarlijkse huurprijs 80.000 euro

De rechtbank heeft meester Gert Verschuren aangesteld als curator. Hij maakt een inventaris op van alle (on)roerende goederen en schulden van Oriental Asian Food. Vervolgens heeft hij de opdracht om het beschikbare geld te gebruiken voor de uitbetaling van schuldeisers.

“Met een jaarlijkse huurprijs van 80.000 euro per jaar is de kans onbestaande dat de supermarkt nog heropent. Ook de moedermaatschappij in Nederland die de goederen voor de winkel in Mechelen leverde, werd niet betaald”, zegt meester Verschuren. De zaakvoerder zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

LEES OOK. Opnieuw recordaantal faillissementen in Vlaanderen in eerste jaarhelft, regio Mechelen vooral gekleurd door ondergang Van Hool