Goal1

Grootste voetbalexpo ter wereld in Nekkerhal

De grootste voetbalexpo ter wereld is neergestreken in de Nekkerhal in Mechelen. Goal! The Football Experience biedt de bezoekers een uitgebreide collectie van originele items en memorabilia uit de internationale voetbalwereld. Het is een ervaringsgerichte en interactieve expo. Tot en met 30 april vormt de Mechelse evenementenhal het walhalla voor elke voetbalfan. Mechelen is één van de weinige steden die de internationale expo tot nu toe mocht ontvangen. “Ik ben zeer verheugd dat de organisatoren van de expo voor Mechelen kiezen en zo Mechelen als sportstad mee op de kaart zetten”, zegt schepen van Sport Walter Schroons.

Shirts van legendarische voetbalhelden, zoals Maradona, Pelé, Cruijff, Garrincha, Beckham, Zidane, Messi en Cristiano Ronaldo, vormen een onderdeel van het interactieve pad van de expo. Ook trofeeën, medailles, de eerste voetbal en originele voetbalschoenen zijn aanwezig. “De bezoekers worden werkelijk ondergedompeld in de historiek van het voetbal. Ze kunnen bijvoorbeeld ook hun eigen droomteam samenstellen en dit sterrenelftal het laten opnemen tegen de computer", zegt Kris Bloemen van organisator Benelive.

Goal! The Football Experience toert de wereld rond langs wereldsteden als Moskou, Istanbul, São Paulo, Londen en Lissabon. Speciaal voor de doortocht in Mechelen werd er ook een uitgebreid Belgisch luik aan de expo toegevoegd. De historiek van het nationale voetbalelftal wordt er belicht en er is info over de clubs in de Jupiler Pro League en Proximus League. Sportieve bezoekers kunnen terecht in een zone met voetbalattracties, kickertafels en computergames. Red Flame Imke Courtois, ex-Rode Duivel Gilles De Bilde en doelman bij Liverpool Simon Mignolet zullen tijdens enkele activiteiten en events op de expo aanwezig zijn.