Plopsa zet CEO Van den Kerkhof aan de deur: “Iedereen besefte dat Steve hier niet ongeschonden uit zou komen”
DE PANNE - SCHELLE - Steve Van den Kerkhof moet opstappen als CEO van de pretparkengroep achter Plopsaland, als gevolg… Lees meer
Zeg niet zomaar hamburger tegen het lekkers dat Hamburg binnenkort serveert op de hoek van het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg. Vennoten Ruben Van Rompaey en Ive Van Craen kozen alle ingrediënten zorgvuldig uit. De basis van hun hamburgers is het topvlees van het Charolais-rund.
De twee vennoten van Hamburg, dat opent op vrijdag 27 januari, werken al geruime tijd samen. Ruben is al meer dan vier jaar verantwoordelijke in Brasserie Iverans van Ive Van Craen. Een paar maanden geleden stelde Ive voor om samen een tweede zaak op te starten.
“Als concept kozen we voor een hamburgerrestaurant met een Skandinavische industrieel-stedelijke look. Casual, maar met topprodukten”, zegt Ruben. “Een dergelijk restaurant vind je niet deze streek. Wel in Antwerpen, Leuven of Mechelen, maar niet in de streek van Heist-op-den-Berg. We hebben ook een toplocatie gevonden: het pand waar vroeger kranten- en boekenwinkel Elder gevestigd was. Dat ligt op de hoek van het plein waar zowat alle belangrijke evenementen van Heist-op-den-Berg plaatsvinden. Er is ook twee keer per week markt, en die wordt heel druk bezocht. Ideaal dus.”
De vennoten leggen zeer sterk de nadruk op de kwaliteit van hun hamburgers. “Onze kaart is beperkt, maar wat we aanbieden, zal topkwaliteit zijn. Het vlees komt van Charolais-runderen, smaakvol, mals en doorregen met weinig vet. Ook de kruiden, de saus en het brood hebben we stuk voor stuk zelf uitgekozen. De recepten hebben we opgesteld samen met onze chef David. Ook de dranken zijn met zorg gekozen. Zo hebben we op de kaart de thee van het merk Café Couture van Pieter Loridon, en ook onze koffie is top. Over alles is nagedacht, zelfs over de look van de menukaart en de kledij van het personeel.”
Hamburg gaat van start met vijf vaste medewerkers, plus Ive en Ruben. “Tijdens ons openingsweekend van 27, 28 en 29 januari verwachten we al 500 tot 600 mensen. We zetten een tent, en er zijn bubbels en attenties voor de aanwezigen.”
DE PANNE - SCHELLE - Steve Van den Kerkhof moet opstappen als CEO van de pretparkengroep achter Plopsaland, als gevolg… Lees meer
DUFFEL - Dirk Bontridder, voormalig hoofd van Reynaers Group, is benoemd tot nieuwe CEO van het Amerikaanse analysebedrijf PerkinElmer. De… Lees meer
REGIO – SD Worx berekende dat de bruto maandsalarissen op vier jaar tijd in Vlaanderen effectief gestegen zijn met 18… Lees meer
MECHELEN - Zennegat 13, het café en eethuis aan het Zennegat in Mechelen, is op zoek naar een overnemer. Na… Lees meer
ELEWIJT/MECHELEN - Café Den Toog aan de Tervuursesteenweg in Elewijt, op de grens met Boekt-Perk, stond al even droog en… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen