Nieuws Mechelen Hamburg serveert kwaliteitsburgers

Hamburg serveert kwaliteitsburgers

Hamburg serveert kwaliteitsburgers

Zeg niet zomaar hamburger tegen het lekkers dat Hamburg binnenkort serveert op de hoek van het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg. Vennoten Ruben Van Rompaey en Ive Van Craen kozen alle ingrediënten zorgvuldig uit. De basis van hun hamburgers is het topvlees van het Charolais-rund.

De twee vennoten van Hamburg, dat opent op vrijdag 27 januari, werken al geruime tijd samen. Ruben is al meer dan vier jaar verantwoordelijke in Brasserie Iverans van Ive Van Craen. Een paar maanden geleden stelde Ive voor om samen een tweede zaak op te starten.

“Als concept kozen we voor een hamburgerrestaurant met een Skandinavische industrieel-stedelijke look. Casual, maar met topprodukten”, zegt Ruben. “Een dergelijk restaurant vind je niet deze streek. Wel in Antwerpen, Leuven of Mechelen, maar niet in de streek van Heist-op-den-Berg. We hebben ook een toplocatie gevonden: het pand waar vroeger kranten- en boekenwinkel Elder gevestigd was. Dat ligt op de hoek van het plein waar zowat alle belangrijke evenementen van Heist-op-den-Berg plaatsvinden. Er is ook twee keer per week markt, en die wordt heel druk bezocht. Ideaal dus.”

De vennoten leggen zeer sterk de nadruk op de kwaliteit van hun hamburgers. “Onze kaart is beperkt, maar wat we aanbieden, zal topkwaliteit zijn. Het vlees komt van Charolais-runderen, smaakvol, mals en doorregen met weinig vet. Ook de kruiden, de saus en het brood hebben we stuk voor stuk zelf uitgekozen. De recepten hebben we opgesteld samen met onze chef David. Ook de dranken zijn met zorg gekozen. Zo hebben we op de kaart de thee van het merk Café Couture van Pieter Loridon, en ook onze koffie is top. Over alles is nagedacht, zelfs over de look van de menukaart en de kledij van het personeel.”

Hamburg gaat van start met vijf vaste medewerkers, plus Ive en Ruben. “Tijdens ons openingsweekend van 27, 28 en 29 januari verwachten we al 500 tot 600 mensen. We zetten een tent, en er zijn bubbels en attenties voor de aanwezigen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.