Handelaars Korenmarkt en omgeving organiseren drie weekends op rij kerstmarkt

De handelaars in het zuiden van de Mechelse binnenstad organiseren in december drie weekends op rij een kerstmarkt op de Korenmarkt. De zaakvoerders van vier zaken slaan daarvoor de handen in elkaar. Ze brengen een tiental ondernemers uit de buurt samen.

Met steun van Mechelen Feest en handelsorganisatie Mechelen MeeMaken slaan de zaakvoerders van brasserie Foody, bloemen- en plantenzaak De Stek, chocolaterie en patisserie The Cacao Project en Frantoiani de handen in elkaar. Een tiental ondernemers doen al mee. Ze beloven van het evenement een smeltkroes te maken van Mechelse lekkernijen, kwalitatieve producten en een en al sfeer.

Zaken in schijnwerpers zetten

“Met de Kerstmarkt willen we niet alleen onze zaak in de schijnwerpers zetten, maar ook een traditie starten die de gezellige sfeer van de Korenmarkt en de omliggende straten weerspiegelt. We willen bezoekers laten kennismaken met onze kwaliteitsvolle en authentieke producten”, vertelt Guillaume Clerens van Foody, een van de initiatiefnemers.

Tijdens het tweede weekend van december valt de kerstmarkt op de Korenmarkt mooi samen met de activiteiten van KerstmARTa en de Mondiale Kerstmarkt. “We zijn heel blij met de samenwerking en we hebben dus geen seconde getwijfeld om de krachten te bundelen. Van onderuit wordt ons winterprogramma jaar per jaar sterker”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

Voor de stad is het meteen een mooie gelegenheid om de naburige en net vernieuwde Onze-Lieve-Vrouwestraat extra in de kijker te zetten. “De actie van onze handelaars om deze kerstmarkt op poten te zetten, toont de dynamiek die onze lokale handel drijft en benadrukt de goede samenwerking die er onder de handelaars heerst. Het is een bewijs van hun ondernemingszin en engagement voor onze stad”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Weekend vol kerstkraampjes

Tijdens Mechelen in Vuur & Vlam op 15, 16 en 17 december kan je overigens niet alleen op de Korenmarkt terecht voor kerstmarktsfeer. Ook aan het postgebouw op de Grote Markt, op de Schoenmarkt en op de IJzerenleen staan er dat weekend verschillende drank- en eetkraampjes om te genieten van winterse sfeer.

Tijdens dat weekend transformeert de voormalige Heilig Hartkerk in de Adegemstraat tot KerstmARTa, een knusse indoor kerstmarkt. Op het binnenplein van sociaal de Refuge in Onze-Lieve-Vrouwestraat ben je dan welkom voor de Mondiale Kerstmarkt.