Nieuws Mechelen Health in Progress is verhuisd naar nieuw trainingscentrum

Health in Progress is verhuisd naar nieuw trainingscentrum

Health in Progress is verhuisd naar nieuw trainingscentrum

MECHELEN – Health In Progress is een gevestigde waarde onder de Mechelse kinesisten en osteopaten. Met het oog op toekomstige groei kiezen zaakvoerder en osteopaat Ruben Cools (32) en kinesisten Younnah Cuyckens (26), Filip Goossens (22) en Tatjana Stans (29) voor een nieuwe locatie in de Hanswijkstraat. Ook Mama Moves van bezielers Lynn Alliance (34) en Tessy Boedt (32) krijgt onderdak in het nieuwe trainingscentrum van Health in Progress.

Bij Health In Progress spreken ze bewust niet van een praktijkruimte. “We zien het echt als een trainingscentrum met als focus een actieve gezonde levensstijl voor iedereen: jong en oud, van beginner tot gevorderde”, zegt Ruben Cools. “Je kan bij ons terecht voor actieve begeleiding op maat, workshops en groepslessen. Samen met jou gaan onze kinesisten en osteopaten op zoek naar de juiste aanpak. Een aanpak op ieders niveau, waarbij het evenwicht tussen beweging, voeding en rust centraal staat.”

“Als kinesisten en osteopaten zien we mensen pas wanneer het kwaad al geschied is. Uiteraard zorgen de omstandigheden er soms voor dat het niet anders kan, maar wij willen ook een tweede weg voorstellen. Door preventief aan je gezondheid te werken, ieder op z’n eigen tempo, kun je een aantal issues voor zijn. Dat is aangenamer voor alle partijen. Iedereen is gebaat bij een actieve, gezonde levensstijl, of ze nu trainen voor een marathon of elke dag een zittend beroep uitvoeren”, zegt Ruben. “We gaan uit van een holistische visie op de problematiek én, als wij niet kunnen helpen, verwijzen we met veel plezier door naar collega’s.”

 

Om in te spelen op maatschappelijke tendensen, is het trainingscentrum permanent toegankelijk binnen de juiste abonnementsformule. “We zien dat iedereen het druk heeft en daardoor komt de eigen gezondheid soms op een zijspoor terecht. Door ons trainingscentrum open te stellen, ook buiten je afspraken met een therapeut, hopen we dat mensen op het ritme van hun eigen leven langskomen om gebruik te maken van onze toestellen. Dat kan heel vroeg of net heel laat zijn”, voegt Ruben Cools nog toe.

Naast individuele begeleiding worden ook workshops en groepslessen georganiseerd. “We geloven rotsvast in interactie. Door met anderen te sporten of in dialoog te gaan, groeien we met z’n allen”, zegt Ruben. “We willen onze filosofie met zoveel mogelijk mensen delen en zoeken ook actief naar samenwerkingen met gelijkgestemden.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid loopt als een rode draad door het aanbod van Health In Progress. Iedereen die in behandeling is of die gewoon komt sporten, steunt United Through Sport. Een goed doel dat de kracht van sport gebruikt om kinderen en jongeren vooruit te helpen. Het goede doel zet zich in voor een holistische aanpak gericht op gezondheid, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling. Mama Moves, dat zich richt op beweging voor, tijdens en na de zwangerschap, zal haar aanbod ook verder ontwikkelen onder hetzelfde dak.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.