Nieuws Mechelen Heide Velden treedt toe tot GZA Woonzorggroep

Heide Velden treedt toe tot GZA Woonzorggroep

Heide Velden treedt toe tot GZA Woonzorggroep

heideveldenWoonzorgcentrum Heide Velden uit Schelle is samen met De Hazelaar uit Kontich toegetreden tot GZA Woonzorggroep.

Hilde Dierckx, algemeen directeur GZA Woonzorggroep: “Met de toetreding van De Hazelaar en Heide Velden tot onze woonzorggroep versterken we de verdere uitbouw van ons zorgaanbod voor zorgbehoevende ouderen in het zuidelijk gedeelte van de Antwerpse regio. Op die manier kunnen we de continuïteit van kwaliteitsvolle en betaalbare dienstverlening aan ouderen waarborgen. Binnen deze samenwerking zullen we expertise delen en zoeken naar de nodige synergie op het vlak van bijvoorbeeld ondersteunende diensten. Bovendien zijn er in de erkenningskalender nog mogelijkheden tot uitbreiding voorzien.” De fusie zal juridisch een feit zijn op 1 januari 2017.

Heide Velden in Schelle werd gebouwd in 1993 en werkt nauw samen met het gemeentebestuur en het OCMW. Heide Velden biedt zorg aan 34 bewoners. Daarnaast zijn er ook 26 assistentiewoningen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hazelaar en Heide Velden Chris Claessens staat volledig achter de fusie. “Onze huidige maatschappij kent tijden van enorme veranderingen. Een aantal dingen zijn echter zeker zoals de demografische verschuiving naar een ouder wordende bevolking. De Hazelaar en Heide Velden staan sedert jaar en dag garant voor niet alleen de levenskwaliteit van haar bewoners, maar ook voor hun waardigheid. Wij zijn overtuigd dat deze fusie met GZA deze twee prioriteiten niet alleen verder zal ondersteunen, maar ook verdere uitbreiding van onze instellingen zal waarborgen, wat essentieel is voor onze verdere groei en kwaliteit.”

GZA bestaat uit GZA Woonzorggroep met acht huizen die onderdak bieden aan ruim 800 ouderen en ook uit GZA Ziekenhuizen met drie campussen: campus Sint-Augustinus (Wilrijk), campus Sint-Vincentius (Antwerpen), campus Sint-Jozef (Mortsel). Elke dag vinden meer dan 1100 patiënten de weg naar deze campussen. Bijna 400 gespecialiseerde artsen uit de meest diverse disciplines staan voor hen klaar. GZA vertegenwoordigt daarmee meer dan 25% van het Antwerpse zorgaanbod.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.