Wit-Gele Kruis Heist-op-den-Berg Foto: Wit-Gele Kruis van Antwerpen

Heistse afdeling van Wit-Gele Kruis neemt intrek in nieuwe thuisbasis

Na vijftien jaar op de Boudewijnlaan is de Wit-Gele Kruisafdeling in Heist-op-den-Berg verhuisd naar een gloednieuw gebouw in de Frans Coeckelbergsstraat. De afdeling is de uitvalsbasis van zo’n zeventig medewerkers. Patiënten kunnen er terecht in een moderne verpleegpost.

De verpleeg- en zorgkundigen van de Heistse Wit-Gele Kruisafdeling verzorgen maandelijks zo’n 800 patiënten in Heist-op-den-Berg, Bonheiden, Hulshout, Putte en Sint-Katelijne-Waver. “De opnametijd in het ziekenhuis wordt steeds korter”, zegt afdelingshoofd Hans Heremans. “Patiënten hebben daardoor thuis vaak meer complexe zorg nodig. Ze kiezen uitdrukkelijk voor het Wit-Gele Kruis omdat we alle expertise in huis hebben. Aanvullend op de zorg aan huis kunnen patiënten ook op afspraak in onze verpleegpost terecht. Vooral patiënten die wondzorg of inspuitingen nodig hebben, maken hier gebruik van.”

De nieuwbouw werd plechtig geopend in het bijzijn van Hans Heremans, algemeen directeur Stefaan Sarens en de Heistse burgemeester Jan Moons (N-VA). In het najaar volgt nog een moment om patiënten te verwelkomen op de nieuwe afdeling. “Naast thuisverpleging biedt Wit-Gele Kruis ook nog allerlei ondersteunende diensten aan zoals gezinszorg, personenalarmering, vroedvrouw aan huis en voedings- en dieetadvies”, klinkt het nog.