Groep F&S Foto: Groep F&S

Heistse Groep F&S lanceert ‘ingepleisterde’ deur met gepatenteerd profiel

Tijdens een lanceringsevenement voor zo’n zeventig architecten en mensen uit de bouwsector stelde Groep F&S uit Heist-op-den-Berg donderdagavond een nieuwe ‘ingepleisterde’ deur voor, FnS Invisible. Het deurblad komt gelijk met het muurvlak, zodat de deur ‘onzichtbaar’ lijkt. Klassieke deurlijsten zijn dus niet meer nodig. Het bedrijf rolt nu een dealernetwerk uit en verwacht een aanzienlijke groei.

Groep F&S is gevestigd in het Industriepark B in Heist-op-den-Berg. Het bedrijf is gespecialiseerd in binnendeuren, maatwerk, vloeren uit parket, laminaat, vinyl en houten trappen. Het werkt voor de retail-, welness- en horecasector, maar levert ook werk voor kantoren en residentiële woningen. Alles wordt in de Heistse productiefaciliteit gemaakt en kan door eigen medewerkers worden geplaatst.

Plaatsingsgemak

“In het kader van ons nieuw strategisch plan namen we een gepatenteerd profiel voor ‘onzichtbare’, ‘ingepleisterde’ binnendeuren over”, legt CEO Steve Van den Broeck uit. “We voerden een aantal technische verbeteringen uit en gingen voor een volledige rebranding met de nieuwe naam FnS Invisible, een nieuw logo en een nieuwe website.”

 

 

FnS Invisble is een apart bedrijf binnen de Groep F&S. Het doel is om de innovatieve ingepleisterde deur te commercialiseren in heel België en in de buurlanden. Deuren die ‘wegvallen’ in de muur zijn op zich niet ongezien, maar volgens de CEO zijn er behoorlijk wat voordelen waardoor die van F&S een stevig streepje voor hebben op de concurrentie.

“Een groot voordeel is het plaatsingsgemak”, zegt hij. “Het is hetzelfde als bij van een klassieke binnendeur. Onze kassementen uit MDF worden op muurbreedte gemaakt. De ingefreesde profielen maken uitpleisteren heel eenvoudig. Je hoeft ook geen hoekprofielen te plaatsen. ”

Nieuw marktpotentieel

Je kunt de deuren zo hoog maken als je wilt, zelfs tot op een plafondhoogte van 3 meter. F&S werkt ook aan de ontwikkeling van de FnS Invisible op een aantal standaard muurbreedtes. Die standaarddeuren kunnen dan op voorraad gelegd worden, bijvoorbeeld voor inbouw in gyprocwanden.

 

 

“Het resultaat oogt heel strak, en kan ten allen tijde in de kleur van de muur geschilderd worden. Dat maakt onze deuren voor architecten zeer aantrekkelijk”, zegt de CEO. “Nog belangrijk: naast de kosten die je al uitspaart bij de plaatsing en afwerking is ons systeem zo’n 25% goedkoper dan bestaande systemen. Er opent zich dus een heel nieuw marktpotentieel van mensen die zo’n ‘onzichtbare’ deur vroeger te duur vonden.”

De FnS Invisible deuren zijn volgens Van den Broeck al goed bekend in de regio. “Ze worden hier al volop gebruikt. De reacties zijn bijzonder positief”, zegt hij. “Intussen bouwen we via bestaande interieurzaken, houthandels en schrijnwerkers aan een dealernetwerk in het hele land en in de buurlanden. Daardoor verwachten we ons aan een aanzienlijke groei. Om die te ondersteunen zijn er plannen om de productiecapaciteit uit te breiden in Heist-op-den-Berg.”