Nieuws Mechelen Heistse Vink ontvangt ambassadeurs Visegrádlanden

Heistse Vink ontvangt ambassadeurs Visegrádlanden

Heistse Vink ontvangt ambassadeurs Visegrádlanden

De ambassadeurs in België van Polen, Tsjechië, Hongarije en Slovakije, de zogenaamde Visegrádlanden, zakken op donderdag 9 maart af naar de firma Vink in Heist-op-den-Berg. De Voka – Kamers van Koophandel Mechelen, Antwerpen-Waasland en Kempen organiseren samen met de Belgische ambassades van deze vier landen het V4 Business Forum. “Terwijl een aantal landen er nadrukkelijk voor kiest om zich meer af te zonderen, stellen anderen zich net meer open naar de buitenwereld. De Visegrád-landen zijn daarvan een goed voorbeeld”, stelt Petra Van Bouwelen, manager International Business van de Mechelse Kamer.

Polen is momenteel voorzitter van de alliantie van de vier Centraal-Europese staten. Het V4 Business Forum helpt Vlaamse bedrijven contacten te leggen met een aantal van haar topvertegenwoordigers. Zo is de Hongaarse minister van Staat voor Economische Diplomatie Levente Magyar aanwezig om het Hongaarse businessklimaat en mogelijke investeringsopportuniteiten toe te lichten. Ook vaardigt elk van de vier Visegrád-landen zijn ambassadeur in België af voor een uiteenzetting over de actuele businessmogelijkheden. Het gaat achtereenvolgens om Zoltán Nagy van Hongarije, Artur Jan Orzechowski van Polen, Jaroslav Kurfürst van de Tsjechische Republiek en Stanislav Vallo van Slovakije.

Oorspronkelijk was het bondgenootschap van de vier landen opgericht voor de verdere Europese integratie, maar vandaag richt de V4-groep zich op militaire, politieke en economische coöperatie, ook inzake energie. “Alle vier landen van de groep zijn hoge inkomenslanden met een stabiele economische groei. Als de Visegrád-groep als één staat zou worden aanzien, dan is ze de vijfde grootste economie in Europa en de twaalfde in de wereld”, situeert manager International Business Petra Van Bouwelen van Voka – KvK Mechelen het belang van de V4-groep.

Aansluitend op het V4 Business Forum vindt vanaf 20 uur een concert Slavische en Hongaarse romantiek met de Kamerfilharmonie Vlaanderen plaats in het Heistse cultuurcentrum Zwaneberg. Dit concert wordt georganiseerd door de Lionsclub Zuiderkempen Heist-Westerlo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.